Hot News
MAE rus: Situația din Niger este o problemă internă a țării
05/08
Fake cu un petrolier rus. Moscova condamnă atacul terorist asupra unei nave civile
06/08

Diplomații ucraineni nu mai vor să revină în țara lor

Foto: ”Zerkalo nedeli”/ Lenta.ru

De la începutul anului 2022, din ambasade nu s-au întors în țară între 40% și 60% dintre diplomații ucraineni, este concluzia la care a ajuns publicația ucraineană ”Zerkalo nedeli”, în urma unei investigații proprii, scrie Gazeta.ru.

Anul trecut, din Statele Unite ar fi trebuit să se întoarcă 20 de persoane, dar a revenit doar una, iar de la unele ambasade nu s-a mai întors niciun diplomat, scrie publicația.

Motivele sunt dificultățile financiare din Ucraina și problema angajării. În plus, diplomații se tem de o mobilizare generală.

„O altă parte nu vrea să fie parte a sistemului pe care Biroul președintelui Volodimir Zelenski îl spionează și nu îl respectă”, scrie autorul articolului, referindu-se la părerile diplomaților. Jurnalistul de la ”Zerkalo nedeli” a menționat că „atunci când diplomații, aflați mereu în prima linie de apărare a intereselor țării lor, nu se întorc acasă, înseamnă că nu cred în viitorul acestei țări”.

Anterior, deputatul Aleksei Gonciarenko a relatat că funcționarilor și deputaților li s-a interzis să părăsească Ucraina. El a anuțat că pentru fiecare dintre cei care vor să părăsească țara Biroul președintelui ia decizie separată.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Se vor întoarce doar după ce regimul actual de la Kiev va fi schimbat cu unul normal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875207