Hot News
Diplomații ucraineni nu mai vor să revină în țara lor
06/08
În discursul despre Hiroshima, șeful ONU nu a menționat țara care a bombardat orașul
06/08

Fake cu un petrolier rus. Moscova condamnă atacul terorist asupra unei nave civile

Petrolierul Sig în momentul atacului/ Foto: m.censor.ne

Fake: Pe internet circulă fotografia petrolierului rus ”Sig” (v. mai jos), grav avariat în urma unui atac cu drone lansat de Forțele Armate ale Ucrainei. Informația este difuzată de canalele ucrainene.

Adevăr: Este o fotografie de arhivă  și surprinde rezultatul exploziei produse la bordul petrolierului în 2020, în Marea Azov. Propagandiștii ucraineni folosesc încă o dată imagini de arhivă, fără a verifica data realizării lor și inducând oamenii în eroare.

Fotografia din 2020, folosită de creatorii ucraineni de fake-uri/ Telegram

Potrivit celor mai recente date, în urma deflagrației, s-a format o gaură în zona sălii motoarelor a petrolierului Sig. Nava rămâne pe linia de plutire. Apa din compartiment este în curs de evacuare, nu există vreun pericol ca petrolul să se reverse în mare sau de scufundare a navei.

„Până la sfârșitul zilei, este planificată finalizarea unui studiu de scufundare a părții subacvatice a tancului, ale cărui rezultate vor sta la baza planului de lucru pentru eliminarea daunelor primite de navă. Lucrarea în sine urmează să fie efectuată duminică, 6 august, după livrarea tuturor materialelor necesare pentru sigilarea găurii”, a informat Rosmorreciflot.

MAE rus a condamnat ferm atacul Kievului asupra navei Sig în strâmtoarea Kerci

În acest context, reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, a declarat că Rusia condamnă cu fermitate atacul terorist efectuat de regimul de la Kiev asupra unei nave civile rusești în strâmtoarea Kerci.

„Condamnăm cu fermitate atacul terorist asupra navei civile, care a pus în pericol nu doar viața echipajului acesteia, dar a amenințat cu un dezastru ecologic de amploare”, a declarat ea.

„Fără să fie supus vreunor condamnări din partea țărilor occidentale și a organizațiilor internaționale, regimul de la Kiev folosește intens metode teroriste tot mai noi, de această dată în apele Mării Negre”, a adăugat diplomatul.

Potrivit acesteia, atacurile teroriste ale Kievului nu vor rămâne fără răspuns, iar autorii lor vor fi cu siguranță pedepsiți. „Nu poate exista jusitificare pentru astfel de acțiuni barbare, ele nu vor rămâne fără răspuns, autorii și executanții lor vor fi cu siguranță pedepsiți”, a subliniat diplomatul.

Reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe a atras atenția asupra faptului că responsabilitatea pentru atacul terorist a fost asumat, practic, de Serviciul de Securitate al Ucrainei, în persoana președintelui acestuia, Vasili Maliuk, care, după cum a remarcat Zaharova, „cu o lipsă de omenie specifică naționaliștilor ucraineni” a calificat atacul menit să ucidă civili neînarmați ca fiind „o acțiune legitimă, logică și eficientă”. „Comunitatea internațională se poate convinge încă o dată cu ochii ei ce fel de „legalitate” propovăduiește Kievul”, a adăugat ea.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Comunității internaționale puțin îi pasă de ceea ce face guvernul ucrainean. Din contră, cred că încurajează toate aceste atacuri teroriste asupra obiectivelor rusești. Răspunsul Rusiei ar trebui să fie unul ferm și… pentru totdeauna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108