Hot News
Fake cu un petrolier rus. Moscova condamnă atacul terorist asupra unei nave civile
06/08
Belousov: Aproape 70 de companii produc drone în Rusia
06/08

În discursul despre Hiroshima, șeful ONU nu a menționat țara care a bombardat orașul

Parcul Memorial al Păcii din centrul Hiroshimei/ Foto: Izvestia/ screenshot video

În mesajul său dedicat bombardamentului nuclear de la Hiroshima, Secretarul General al ONU, António Guterres, nu a menționat Statele Unite, scrie RIA Novosti.

„Cu aproape opt decenii în urmă, Hiroshima a fost sfârtecată de o bombă nucleară. Cu toate acestea, după cum știe oricine a fost aici, amintirile nu se estompează niciodată”, a spus Gutterres în discursul său, prezentat de adjunctul său pe probleme de dezarmare, Izumi Nakamitsu, în timpul ceremoniei de comemorare a victimelor bombardamentului care a avut loc, astăzi, în Parcul Memorial al Păcii din centrul Hiroshimei.

Guterres a îndemnat comunitatea mondială să efectueze dezarmarea nucleară și să nu permită repetarea tragediei care a avut loc. „Lichidarea armelor nucleare rămâne cea mai mare prioritate a ONU în materie de dezarmare. Nu ne vom liniști până când umbra nucleară nu va dispărea o dată pentru totdeauna. A fost suficientă Hiroshima. A fost suficient Nagasaki”, se arată în mesajul său.

Vorbind în numele secretarului general, Nakamitsu nu a menționat nici măcar o dată țara responsabilă de moartea a sute de mii de oameni în urma bombardării celor două orașe din Japonia.

În același mesaj, Guterres a vorbit despre „umbra războiului nuclear care planează asupra lumii”. El a spus că unele țări „agită cu nesăbuință sabia nucleară”.

La ceremonie, a fost menționată Federația Rusă, nu Statele Unite

Toți politicienii japonezi care au vorbit la ceremonia dedicată memoriei victimelor bombardamentului atomic de la Hiroshima, din 1945, au trecut, la rândul lor, sub tăcere, faptul că bomba a fost aruncată de Statele Unite, comentează publicația Vzgliad.

În același timp, în discursul premierului Kishida, s-a găsit și un loc pentru Rusia: el a acuzat Federația Rusă că ar amenința cu arme nucleare.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Așa fac servitorii: își pupă în dos stăpânii. De ce ar aminti Guterres despre Statele Unite în acest dezastru? Să-i supere cumva, să facă Biden o criză și să-l pedepsească pentru indisciplină? Dacă ar fi fost posibil, cred că ar fi spus că Rusia a aruncat bombele atomice peste Hiroshima și Nagasaki. Dar, oricând sunt în stare să falsifice istoria. Iar Japonia se pare că întinează memoria celor uciși în 1945 și a celor morți ulterior în urma radiațiilor. Memorandumul de înțelegere bilaterală, în cadrul recentelor acorduri SUA-Japonia, prevede că atât Pentagonul cât și Ministerul Apărării al Japoniei se angajează să promoveze colaborarea țărilor lor în proiecte de cercetare a tehnologiilor emergente de apărare. La sfărșitul lunii februarie 2022, fostul prim-ministru Shinzo Abe a spus că țara sa ar trebui să se rupă de trecut și să dezbată o posibilă ,,partajare nucleară” cu SUA, similară cu cea a statelor NATO. Și atunci, ne mai mirăm că SUA nu a fost menționată în acel mesaj dedicat bombardamentului nuclear de la Hiroshima? Ce fel de conștiință și onoare poate avea conducerea Japoniei că se aliază cu SUA, țara care i-a ucis sute de mii de oameni? Bine că nu au ridicat un monument comemorativ la Hiroshima și Nagasaki, în cinstea americanilor! Dar nu este târziu s-o facă și pe asta…

  2. vasile alexandru spune:

    Rușine premierului Japoniei care uita că americanii sunt singurii care au folosit bomba atomică și face referire la Rusia că ar folosi bomba atomica oare este și Japonia pupincurista Americii?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042