Hot News
În discursul despre Hiroshima, șeful ONU nu a menționat țara care a bombardat orașul
06/08
„Nu mai e mult”. Un fost agent CIA, despre planul SUA de lichidare a lui Zelenski
06/08

Belousov: Aproape 70 de companii produc drone în Rusia

În hala de asamblare a societății ”Kronstadt”/ Foto: RIA Novosti

În momentul de față, aproape 70 de companii rusești produc deja sisteme de aviație fără pilot, dintre care circa 20 sunt mari; în 2024 se preconizează că vor produce aproximativ 18.000 de drone de dimensiuni mari și medii, a anunțat duminică prim-vicepremierul rus Andrei Belousov, în cadrul evenimentului ”Arhipelag 2023”, ce-și desfășoară lucrările la Novosibirsk, informează RIA Novosti.

„Direcția centrală (a proiectului național „Sisteme de aviație fără pilot” – n.r.) este legată de producție. Acest proiect federal trebuie amintească modul în care sunt structurate datele geospațiale. Primul strat este legat de principalii producători. Avem în jur de 70 de producători, dintre care circa 20 sunt mari. Al doilea strat, legat de cooperare – producătorii de componente, al treilea strat are legătură cu dezvoltarea tehnologiilor”, a spus el.

Belousov a menționat că această hartă tehnologică reprezintă cheia: pentru că se va lucra la „închiderea a tot felul de găuri și breșe, astfel încât să fie asigurată integritatea industriei în vederea creșterii producției pe baza propriilor linii de dezvoltare”.

„Reamintesc faptul că anul viitor trebuie să atingem cifra de aproximativ 18.000 de drone de dimensiuni mari și medii, cu excepția dronelor cu o greutate mai mică de 1 kilogram, dintre care vor fi cu zecile de mii”, a spus el.

Prim-viceprim-ministrul a menționat că, în 2024, direcția cheie a noului proiect național va fi cea legată de reglementare.

„Aceasta este direcția Ministerului Transporturilor și a corporației Rosaviația. Anul viitor, această direcție va fi esențială, deoarece ceea ce am produs trebuie certificat, pentru că altfel organele federale ale puternii executive, care fac comenzi de stat și civile, nu vor putea cumpăra nimic. Dezvoltăm un cadru corespunzător de reglementare… Am conectat aici centrul de competențe al Rosatom… Lucrăm pentru a reduce cât mai mult posibil timpul de certificare. Această muncă ar trebui să dea rezultate încă de anul viitor”, a declarat Belousov.

De asemenea, potrivit acestuia, o direcție importantă a proiectului național este legată de formarea de unei rezerve intelectuale. „Sunt lucrări de cercetare de perspectivă privind principalele direcții tehnologice pe care le vedem, care se dezvoltă în lume și care vor forma imaginea acestei industrii a sistemelor de aviație fără pilot peste 5-10 ani și așa mai departe. De succesul acestui proiect federal va depinde, pe viitor, viabilitatea industriei”, a spus el.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Trebuie. Situația actuală o cere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875098