Hot News
Maria Zaharova: „Presiunea colonială”
08/08
Întâlnirea de la Jeddah a îngropat „planul de pace” al lui Zelenski privind conflictul din Ucraina
08/08

23 de țări au depus cereri pentru aderarea la BRICS

Foto: RIA Novosti

Cereri pentru aderarea la BRICS au depus 23 de țări, problema extinderii organizației urmând să fie luată în discuție la viitorul summit, a anunțat la o conferință de presă ministrul de Externe al Africii de Sud, Naledi Pandor, relatează agenția Reuters, citată de Gazeta.ru.

Potrivit diplomatului, la următorul summit liderilor țărilor BRICS li se va prezenta un raport special privind principiile extinderii organizației și o listă cu țările care doresc să adere la BRICS.

Anterior, postul de televiziune Venezolana de Televisión a anunțat, citându-l pe vicepreședintele în exercițiu al Venezuelei, Delcy Rodriguez, că țara sa a depus o cerere oficială de aderare la BRICS.

Delcy Rodriguez a subliniat că Venezuela este pregătită să pună la dispoziția Comisiei pentru energie a organizației „cele mai mari rezerve de petrol din lume” și, de asemenea, că este pregătită să lupte pentru construirea unei lumi multipolare. Rodriguez a spus că lumea traversează etapa unei transformări fundamentale, când Statele Unite, aflate în declin, nu mai pot da ordine necondiționate altor țări.

Cererile oficiale de aderare la organizație vor fi analizate la summitul BRICS, care va avea loc la Johannesburg, în perioada 22-24 august.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Am văzut lista cu cele 23 de țări. Mă bucur că printre ele nu se află țări ostile Rusiei. Chiar dacă, prin absurd, unele dintre ele ar fi solicitat aderarea, mă gândesc că le-ar fi fost respinsă cererea. Logic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089