Hot News
Şoigu: A crescut amenințarea la adresa securității militare a Rusiei
10/08
Rusia a pornit să vâneze ce a mai rămas din aviația Ucrainei
10/08

La Moscova s-au încheiat filmările la noul serial al lui Andrei Koncialovski

O secvență din film cu țarul Nikolai al II-lea (interpretat de Nikita Efremov)/ Foto: serviciul de presă Start

Pe 6 august, Andrei Koncialovski a încheiat, la Teatrul Bolșoi, filmările la noul serial istoric din 16 episoade, cu titlul provizoriu „Cronici ale Revoluției Ruse”. Producătorii generali ai filmului au fost Alișer Usmanov și postul de televiziune „Rusia”. Filmul a fost realizat cu sprijinul fundației caritabile „Artă, știință și sport”. Premiera online va avea loc la START, în 2024, scrie kinobusiness.com.

Regizorul Andrei Koncialovski ((85)/ Foto: smotrim.ru

Noul film este dedicat tragicelor evenimente ale Revoluției din Octombrie. Acțiunea lui acoperă perioada cuprinsă între 1905 și 1924 – o epocă dificilă care a afectat soarta oamenilor nu doar din Rusia, ci și din întreaga lume a secolului XX. Rolurile principale au fost interpretate de Iura Borisov, Evgheni Tkaciuk, Nikita Efremov, Iulia Vîsoțkaia, Nikita Karataev, Aleksander Mizev, Timofei Okroev și alții.

Regizorul Andrei Koncialovski: „Este cea mai cuprinzătoare lucrare din viața mea, practic o epopee. Există puțină fantezie pură: chiar și personajele fictive sunt inspirate din personaje reale, iar poveștile, din fapte documentare. Este o încercare de a păstra memoria istorică a unor oameni speciali. Voi încerca să povestesc istoria rusă, îmrăcândaflându mă și în costumul lui Lenin, și al lui Stalin, și al lui Nikolai al II-lea și al banditului Lionka Beșenîi (Nebunul – n.r.). Voi încerca să înțeleg fiecare personaj în ambivalența lui. Și, mai presus de toate, va fi o poveste despre om, cu părțile bune și neajunsurile specifice lui.

Producătorul general al filmului este cunoscutul Mecena ruso-uzbek Alișer Usmanov. Colaborarea sa cu regizorul are o istorie lungă: în 2016, Alișer Usmanov a acționat în calitate de producător asociat al filmului „Paradis”, premiat cu Leul de Argint la cea de-a 73-a ediție a Festivalului de Film de la Veneția, iar apoi, deja în calitate de producător general, a susținut filmele „Păcatul” (2019) și „Dragi tovarăși!”. (2020).

Filmările pentru ampla epopee a lui Andrei Koncialovski au durat aproape un an: din septembrie 2022 până în august 2023. În timp ce lucra la film, regizorul s-a străduit să atingă o credibilitate maximă, respectând în cele mai mici detalii caracterul perioadei istorice și spiritul epocii. În timpul filmărilor, au fost recreate numeroase interioare și exterioare istorice, artiștii de machiaj având misiunea de a asigura o asemănare portretistică totală a actorilor cu personalitățile de începutul secolului XX, iar cadrele din film s-au apropiat, din punct vedere stilistic, de fotografiile și jurnalele de știri din acea perioadă.

„Dacă reușim să transmitem acel parfum al epocii – bărbați cu barbă pe străzi, cinematograful mut, o altă energie, iraționalitate în fiecare cadru – spectatorul va simți pe pielea lui acele vremuri de mult trecute”, a adaugat regizorul.

 

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ar fi extraordinar dacă în viitor acest serial va putea fi preluat și de site-ul dvs. și subtitrat în limba română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052