Hot News
Elveția: Șeful unei companii de armament a demisionat pentru că autoritățile au refuzat să ajute Kievul
11/08
MAE rus: Rusia susține eforturile ECOWAS de soluționare diplomatică a situației din Niger
11/08

Sobianin: În opt ani, numărul mașinilor electrice a crescut de opt ori în Moscova

Foto: Telegram

În Capitală Rusiei, numărul autoturismelor electrice a crescut de 20 de ori în opt ani, a anunțat pe canalul său oficial de pe rețeaua Telegram, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, citat de agenția TASS.

„Dezvoltarea transportului electric constituie cel mai important factor de îmbunătățire a situației ecologice din Moscova. În ultimii 8 ani, numărul mașinilor electrice înregistrate în oraș a crescut de aproximativ 20 de ori”, a scris edilul.

Potrivit precizărilor sale, cu cât mai mulți folosesc, în Capitală, transportul electric, cu atât mai bună este situația ecologică. „De aceea îi ajutăm pe proprietarii unor astfel de mașini. De exemplu, ei sunt scutiți de impozitul de transport și pot folosi gratuit parcările din oraș”, a adăugat Sobianin.

El a menționat, totodată, că în Moscova există aproximativ 3200 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, dintre care peste 200 au fost instalate în cadrul programului „Energia Moscovei”. „Suplimentar, vom instala pe străzile orașului 250 de noi stații de încărcare, care au un avantaj evident – încărcare rapidă”, a conchis primarul.

1 Comment

  1. Ioan spune:

    Acesta este un lucru foarte bun, că Rusia crește numărul mașinilor electrice și face eforturi pentru ca planeta noastră să devină o planetă curată și ecologică. Dar Rusia este cu mult în urma Occidentului la acest capitol. De exemplu Scoția a scos din pământ cu rădăcini cu tot 20 (douăzeci) de milioane de arbori și i-a aruncat la gunoi pentru ca să ”planteze” în locul lor mori de vânt electrice (adică centrale eoliene) (sursa France-Soir, 8 august 2023).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093