Hot News
Ministerul Agriculturii: Livrări gratuite de cereale în Africa
11/08
Sobianin: În opt ani, numărul mașinilor electrice a crescut de opt ori în Moscova
11/08

Elveția: Șeful unei companii de armament a demisionat pentru că autoritățile au refuzat să ajute Kievul

Foto: Gazeta.ru

Șefa companiei elvețiene producătoare de armament Ruag MRO Holding, Brigitta Beck (în imagine), a demisionat din cauza refuzului autorităților de a ajuta Kievul, informează cotidianul Kommersant.

Se menționează că Beck a criticat activ politica în domeniul armamentelor promovată de Guvern, care, în opinia ei, vine în contradicție cu dorința țărilor europene de a ajuta Ucraina. De asemenea, ea a cerut Germaniei și Spaniei să ignore dreptul de veto al Elveției în ceea ce privește reexporturile de armament.

„Scopul Elveției nu este de a sprijini în mod activ nici una dintre părțile beligerante. Permițând reexporturile armelor produse în Elveția către Ucraina, ne vom poziționa de o parte a conflictului și vom încălca legea”, a declarat ministrul economiei și fostul președinte al Elveției, Guy Parmelin, ca răspuns la criticile lui Beck.

Anterior, s-a aflat că la toamnă Elveția ar putea aproba ca Germaniei să-i fie vândute 25 de tancuri Leopard 2A4. În momentul de față, mașinile nu sunt folosite. Pentru a le transfera Germaniei, care va moderniza tancurile, după care le va preda Ucrainei, este nevoie de aprobarea ambelor camere ale Parlamentului elvețian.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Brigitta, du-te învârtindu-te! Altă leșinată după Zelenski…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052