Hot News
Putin: Mișcarea olimpică internațională se degradează
17/08
Ministerul Apărării: SUA se pregătesc pentru o nouă pandemie prin căutarea unor mutații ale virusurilor
17/08

Occidentul a pierdut bătălia pentru Serbia

Foto: ReEuters

Occidentul a recunoscut un lucru evident: un an și jumătate de șantaj și presiuni asupra Belgradului nu a fost încununat de succes. Sârbii nu au introdus sancțiuni împotriva Rusiei și nu au rupt relațiile cu Moscova, iar în ultimul timp, președintele Serbiei, Alexandar Vucic a început să ridiculizeze pe față politicile SUA și UE. A căpătat curaj, pentru că Occidentul a devenit mai slab, comentează Vzgliad.

Politica externă a președintelui Serbiei corespunde în totalitate așteptărilor populației, după cum arată sondajele agențiilor occidentale.

Sârbii trebuie pur și simplu onorați. Poate că dacă acțiunile stradale organizate în sprijinul Rusiei ar fi mai rare și mai puțin numeroase, Vučić ar fi avut un oarecarae spațiu de manevră. Dar nu l-a avut.

De altfel, și bulgarii au ieșit la mitinguri pro-ruse și în majoritatea lor absolută s-au pronunțat împotriva livrărilor de arme pentru Forțele Armate ale Ucrainei.

În Balcani (dar nu numai acolo), Statele Unite moderne, dar mai ales Uniunea Europeană seamănă nu cu un mascul-alfa cu practici BDSM stricte, ci ca un impotent de o îngâmfare fără margini.

În ultimă instanță, Biden nu este, ca să spunem, așa, un vultur. Jumătate de an a oscilat înainte de a trimite în Balcani o echipă nouă – a lui, cu experiență, dar care a eșuat, în cele din urmă.

Deocamdată, Occidentul a avut avânt de sancțiuni doar pentru Alexander Vulin, șeful serviciilor de informații sârbe și unul dintre liderii informali ai „partidului rus”.

Privindu-l pe Vucic se vede că, în pofida volumului uriaș de probleme cu care se confruntă țara, starea lui de spirit s-a îmbunătățit. Nu se mai simte prins între două focuri – Rusia și Occidentul. Și se poartă așa cum trebuie să se poarte liderul unei țări suverane.

2 Comments

  1. Valter COJMAN spune:

    Tinand cont ca SUA si NATO(din care, in 1999, faceau parte si Marea Britanie, Franta, Germania, etc.) au bombardat, IN MOD NEJUSTIFICAT, Iugoslavia si, in special, Serbia(inclusiv cu bombe cu uraniu saracit), nu vad de ce Serbia s-ar alia cu Statele CRIMINALE ale Americii(peste 500 000 de copii ucisi doar in Irak), cu Nato(care in 1999 a dovedit ca este o organizatie atacatoare(ofensiva) si nu defensiva si cu UE ale carei tari au bombardat Serbia.
    Si toate aceste sicane doar ca sa sustina o tara nazista: Ucraina, asa cum vor SUA, NATO si UE…

    Intre 1941 si 1945, nazistii ucraineni au ucis 5 200 000 de civili de diferite etnii, din care peste 200 000 de polonezi, aproape 900 000 de evrei si, restul, rusi…

    Citat din articolul din linkul de la comentarii:

    „Ura ucrainenilor împotriva rușilor și a evreilor era așa de mare încât dacă o fată ucraineană se căsătorise cu un evreu sau cu un rus, atunci tatăl sau fratele ei o violau cu forța. Zeci de tinere nesuportând o astfel de umilință au alergat și s-au înecat în Nistru. Cele care nu se sinucideau erau prinse și spintecate de cei care le violaseră (adică de tații și frații lor) în felul următor: li se băga vârful cuțitului în vagin și erau spintecate așa de jos în sus. Toate aceste lucruri se petreceau în anii 1941-1945 în Ucraina Socialistă. Adică în mijlocul unui popor care deși trăise 20 de ani în ideea prieteniei între popoare promovată de socialism, a uitat într-o noapte toate aceste idei și a devenit la fel de primitiv și sălbatic precum oamenii cavernelor.”.

    http://valter-cojman.blogspot.com/2022/09/ucraina-mai-nazista-decat-germania.html

  2. Carmen spune:

    Respect pentru Serbia și președintele Vucic! Mult au încercat SUA și Occidentul să depărteze Serbia de Rusia. Au folosit metodele cele mai perfide pentru a aduce Serbia de partea Occidentului și cât mai departe de Rusia. Doar că s-au lovit de un zid puternic: Vucic și poporul sârb. Belgradul este un aliat al Moscovei și a încercat să facă o distincție între legăturile sale istorice cu Rusia și o eventuală integrare occidentală. Oferta de a adera la UE a venit cu o condiție: ruperea relațiilor de prietenie cu Rusia, în caz contrar Serbia va fi izolată. Însă Serbia a refuzat să aplice toate sancțiunile UE împotriva Rusiei. Prin asta le-a răspuns că nu oricine poate fi cumpărat și nu oricine se teme de amenințările lor. A ales să păstreze suveranitatea țării, a ales să rămână demn, a ales să rămână alături de Rusia și de poporul rus. Serbia – o țară mică, dar cu un președinte mare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064