Hot News
Din mass-media română. Dr.Nicolae Dolghin: După Vilnius
17/08
Stația lunară rusă a făcut prima fotografie a suprafeței Lunii
18/08

Putin: De la Moscova, la Sankt Petersburg, în doar 2,15 ore cu tren de mare viteză

Foto: novina24.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că, pe viitoarea cale ferată de mare viteză (HSR), la Sankt-Petersburg se va ajunge, plecând de la Moscova, în doar două ore și 15 minute (distanța între cele două orașe fiind 635 km – n.r.). Declarația a fost făcută de liderul rus la ceremonia de deschidere a traficului pe al treilea Diametru Central al Moscovei,  eveniment transmis de canalul Telegram al Kremlinului, relatează Gazeta.ru.

„Pentru pasageri, timpul de călătorie se va reduce: de la cele 4 ore și 5 minute cât se face astăzi de la Moscova la Sankt-Petersbur, la doar 2 ore și 15 minute. Între Tver și Moscova vor fi deja de 39 de minute, iar între Veliki Novgorod și Sankt-Petersburg – 29 de minute, în locul celor 3 ore și 10 minute, cât este astăzi”, a explicat el.

Al treilea Diametru Central al Moscovei (cu o lungime de 82 km), inaugurat  oficial joi de președintele rus, Vladimir Putin, și primarul Moscovei, Serghei Sobianin/ Foto: Telegram

De asemenea, Putin a avansat ideea construirii unei autostrăzi de la Moscova la Adler (litoralul Mării Negre), Lugansk și Donețk. Există și  un plan de implementare a unei linii feroviare de mare viteză între Moscova și Minsk.

Potrivit șefului statului rus, dezvoltarea infrastructurii feroviare trebuie să meargă, pe viitor, în direcția Nijni Novgorod, Voronej și Kazan.

Anterior, Rusia și Iranul au convenit să construiască împreună o cale ferată Resht-Astara, segment al coridorului Nord-Sud.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Multe proiecte au fost finalizate de când Vladimir Putin este președinte. Știe că dezvoltarea infrastructurii feroviare este foarte importantă, având în vedere distanța mare între localități. Iar căile ferate care permit circulația trenurilor într-un timp record, este un lucru extraordinar. Mulți oameni fac naveta, iar această facilitate le ușurează viața. Ce să mai spunem de Metroul din Moscova, care cred că este cel mai frumos din lume! Sculpturile, mozaicurile, picturile, vitraliile și monumentele istorice fac din el o adevărată capodoperă a artei și arhitecturii. Fiecare stație este unică, nu există două la fel. Este ca o galerie de artă. La 1 martie 2023, Vladimir Putin a inaugurat Marea Linie Circulară a metroului din Moscova, care are o lungime de 70 de km și 35 de stații. Această nouă linie circulară a schimbat calitatea întregului sistem de transport al capitalei, președintele Putin declarând că: ,,Va face ca viața să fie mai ușoară și mai dinamică.” A fost un proiect uriaș finalizat cu succes, așa cum vor fi și cele pe care și le-a propus privind infrastructura căilor ferate și rutiere. Așa da președinte! Bravo, Vladimir Putin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875008