Hot News
MAE rus i-a îndemnat pe militarii armatei ucrainene să întoarcă armele împotriva autorităților de la Kiev
19/08
Expert american: SUA se tem teribil ca Abrams să cadă în mâinile rușilor
19/08

Bild: Rusia, Turcia și Qatar pregătesc un nou acord cerealier

Foto: m24.ru

La sfârșitul acestei săptămâni, la Budapesta ar putea fi încheiat un nou acord cerealier, anunță publicația germană Bild. Partea rusă va fi reprezentată de șeful Tatarstanului, Rustam Minnihanov. Potrivit sursei citate de Kommersant, Rusia, Turcia și Qatar elaborează în prezent un acord trilateral în locul celui expirat.

Bild a aflat despre noul acord din corespondența oficială, la care a avut acces și care a fost purtată de ministerele de Externe și ambasadele Rusiei și Turciei în perioada 21 iulie – 8 august. Conform noului acord, cerealele rusești vor ajunge în țările sărace – în principal în Africa. În același timp, Ankara vrea ca cereale să fie furnizate și din Ucraina, motiv pentru care ministrul turc de Externe, Hakan Fidan, a cerut Rusiei să revină la acordul anterior.

Potrivit acordului în curs de elaborare, Turcia va acționa ca organizator al livrărilor de cereale rusești către Africa, în timp ce Qatarul, ca sponsor al acestora. Ankara propune, de asemenea, ca noul acord să fie pus în aplicare sub egida ONU. Pentru participarea la încheierea noului acord, Minnihanov a plecat deja la Budapesta, partea turcă fiind reprezentată de președintele Recep Tayyip Erdogan. Dacă va fi prezent și cineva din Qatar, Bild nu precizează.

Participanții la acordul expirat au fost, pe lângă Turcia și Rusia, Ucraina și ONU. Documentul a fost semnat la Istanbul, în iulie 2022. O parte din acord, cea referitoare la exportul de cereale ucrainene din trei porturi, a fost îndeplinită. A doua parte, mai exact memorandumul dintre Federația Rusă și ONU privind ridicarea restricțiilor asupra accesului produselor agricole și îngrășămintelor rusești pe piața mondială – nu a fost îndeplinită.. Pe 17 iulie, Rusia a refuzat să prelungească acordul cerealier, amintește Kommersant.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Acordul cerealier între Rusia, Turcia și Qatar mi se pare un lucru bun. Însă propunerea Turciei de a implica și Ucraina îmi dă fiori. N-aș avea încredere. Va fi o nouă bătaie de cap. Ucraina nu va respecta nici o lege, nici o înțelegere pentru că are ca acoperire SUA și Occidentul. Nu, în nici un caz și Ucraina!

  2. Un eveniment important, și cu consecințe benefice pentru popoarele din Africa, dar chiar pentru România, mai precis pentru fermierii români, aflați în pragul falimentului din cauza invaziei de cereale ucrainiene pe piața internă. Se prefigura în taină, de cercurile conducătoare rotschildiene din SUA, precum și uneltele lor trădătoare din conducerea României, falimentarea fermierilor români în totalitate, ca mai apoi fermierii să fie constrânși ași vinde terenurile agricole, la prețuri subevaluate, chiar la firmele rotschildiene, care au cumpărat majoritatea terenurilor agricole din Ucraina. Este fără exagerare, o mare realizare a diplomației bizantine a Ungariei, care pune în valoare eșecul lamentabil, al diplomației execrabile și a politici antiromânești dusă de regimul sionist de la București, prin nevolnicul său reprezentant Bogdan Aurescu alias Goldenberg. Victor Orban al Ungariei, este indiscutabil, o mare personalitate politică autentică, printre monștrii eunuci ai Bruxelles-ului. Victor Orban, este ceea ce a fost pe vremurile de glorie ale României, a fost în politica internațională, Conducătorul Nicolae Ceaușescu. Este o adevărată rușine națională a actualei Românii iudaizate, ca Ungaria, stat care nu are deschidere la Marea Neagră, spre deosebire de România, să găzduiască la Budapesta, încheierea unui astefel de Acord internațional. Este o josnică rușine a actualei și momentanei conduceri trădătoare iudaice, din SRI și SIE, subordonate în totalitate de 100%, Mossadulu, Pentagonului și CIA! Ungaria spre deosebire de România, este un stat liber și independent, demn, onorabil și neatârnat nimănui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101