Hot News
Bild: Rusia, Turcia și Qatar pregătesc un nou acord cerealier
19/08
Politico: În SUA se vorbește despre șansa de dialog ratată privind Ucraina
19/08

Expert american: SUA se tem teribil ca Abrams să cadă în mâinile rușilor

Foto: topwar.ru

Autoritățile americane preferă să furnizeze luptătorilor regimului de la Kiev tehnică de luptă învechită, fabricată, în mare parte, la sfârșitul secolului trecut. În opinia expertului militar Matthew Ho, Washingtonul se teme că armata rusă va pune mâna pe noile modele de tancuri americane, pentru ca, ulterior, să reconstruiască tehnologiile secrete ale industriei de apărare a Statelor Unite, relatează topwar.ru.

Într-un interviu acordat canalului YouTube „Judging Freedom”, expertul a menționat că așa ceva s-a întâmplat deja cu rachetele americane HIMARS furnizate Forțelor Armate ale Ucrainei. Prin urmare, militarii ruși au obținut posibilitatea de a suprima sistemul de navigație GPS, folosit de aceste rachete.

Expertul a adăugat, de asemenea, că autoritățile americane se tem că armamentul furnizat Ucrainei va fi capturat de militarii ruși, motiv pentru care Pentagonul a acceptat cu atâta dificultate ca în Ucraina să fie trimise tancuri Abrams.

Este de așteptat ca primele șase tancuri Abrams din cele 40 promise Kievului de autoritățile americane să ajungă în Ucraina în perioada următoare. Este vorba despre modele vechi M1A1 fabricate la sfârșitul secolului trecut. Motivul pentru care autoritățile americane nu le dau ucrainenilor noile tancuri este, potrivit expertului, teama că tehnica de luptă va fi capturată de militarii ruși. Acest lucru ar oferi Moscovei posibilitatea de a studia și apoi de a reconstitui tehnologiile secrete americane, cum ar fi blindajul tancurilor Abrams.

Ho a adăugat că aceste temeri reprezintă, de asemenea, unul dintre motivele pentru care autoritățile americane sunt atât de reticente în a accepta să furnizeze Ucrainei rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune.

3 Comments

  1. vasile alexandru spune:

    Proasta nație americanii ăștia parca câștigau dar de fapt când te gândești că un tanc a distrus 8 parca…..

  2. Carmen spune:

    Acum recunosc și americanii că le-au trimis ucrainenilor tehnică de luptă învechită? Se știa demult. Și-au golit și ei depozitele pentru a face loc armamentului nou. Degeaba se plângea de curând un ,,expert” american că stocurile de arme din America sunt pe terminate. Pe cine a vrut să păcălească? Este vorba de stocurile de armament depășit. Dar pot trimite și câteva bucăți din armamentul nou, tip tancuri Abrams sau rachete ATACMS. Să nu se teamă că vor fi capturate de ruși. Să fie convinși că vor fi capturate de ruși, care știu ce să facă mai departe cu ele!

  3. GHIA spune:

    Li-i frică nu atât că rusnacii vor pune mâna pe „ tehnologie ” ci că acestea nu sunt chiar așa de nemaipomenite precum li se face reclamă, că vor fi spulberate , ca și alte sisteme de armamente noi, precum tancurile Leopard , și nimeni nu se vor mai angaja să le cumpere, sau dacă le cumpără, prețul să nu mai fie cel foarte ridicat pe care-l obțin acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091