Hot News
Expert american: SUA se tem teribil ca Abrams să cadă în mâinile rușilor
19/08
Medvedev: Înfrângerea Occidentului în Ucraina este inevitabilă
20/08

Politico: În SUA se vorbește despre șansa de dialog ratată privind Ucraina

Mark Milley/ Foto: Departamentul Apărării/ Agenția de presă Keystone

Rusia și Ucraina ar fi putut începe negocierile de pace mai devreme, dar șansa a fost ratată, a declarat sursa ziarului Politico. Anterior, generalul Milley a vorbit despre o bună oportunitate pentru asta în noiembrie 2022, dar acum cere ca ofensiva să fie finalizată.

Washingtonul admite că șansa de a angaja, mai de mult, discuții de pace între Kiev și Moscova ar fi putut fi ratată, scrie Politico, citând un oficial american anonim, informează RBC.

„Este posibil să fi ratat oportunitatea de a împinge [Ucraina] să înceapă negocieri mult mai devreme”, a declarat interlocutorul publicației menționate. Cu toate acestea, a precizat sursa, liderii occidentali nu consideră contraofensiva Ucrainei o greșeală.

Alt interlocutor al Politico a declarat că Administrația americană își pune tot mai des întrebarea ce intenționează să facă în privința sprijinului acordat Ucrainei, dacă recunoaște ”că nu are de gând să facă acest lucru la nesfârșit”.

Autorul articolului subliniază că astfel de afirmații arată că generalul Mark Milley, președintele Șefilor de Stat major ai Forțelor Armate ale SUA, a avut dreptate când, în noiembrie anul trecut, a spus că este momentul potrivit pentru dialog, având în vedere poziția militară puternică a Ucrainei și iarna care se apropia. Atunci, Ucraina recuperase controlul asupra orașului Herson, menționează RBC.

În ultimul său interviu pentru The Washington Post, Milley a declarat că, acum, nu este momentul să se vorbească despre o rezolvare pașnică a conflictului, ci trebuie așteptată încheierea contraofensivei, care, după cum a subliniat generalul american, va fi „lungă”, „lentă” și „sângeroasă”. Dar dacă, până la urmă, Ucraina va dori să fie „o țară suverană, liberă, independentă și cu teritoriul neatins”, pentru asta va fi nevoie de mult timp și va suferi pierderi uriașe. Totuși, Milley a admis că același rezultat ar putea fi obținut și pe cale diplomatică.

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat într-un interviu acordat, pe 19 august, revistei ”Mejdunarodnaia jizni” că în prezent nu vede nicio perspectivă pentru negocieri între Moscova și Occident cu privire la conflictul din Ucraina. În opinia lui Lavrov, SUA nu intenționează să-l oprească, pentru că și-au stabilit drept obiectiv că aplice o „înfrângere strategică” Rusiei. De asemenea, el a declarat că privește „îndemnurile ipocrite ale occidentalilor la discuții” „ca pe o manevră tactică” pentru a oferi Kievului „o pauză și o oportunitate de a se regrupa”.

Ucraina a cerut drept condiție pentru negocieri cu Rusia revenirea la frontierele din 1991 și a subliniat că baza dialogului ar trebui să fie „formula de pace” propusă de Kiev. Moscova consideră că este important să fie recunoscute realitățile de pe teren, în special teritoriile preluate.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Câtă perfidie! Iar la capitolul ,,mincinoși”, acești generali și ,,experți” de tot soiul i-a întrecut pe Pinocchio și pe Baronul Munchausen. Șansele la dialog au fost mai multe. La sfârșitul anului 2021, președintele Vladimir Putin a trimis trei solicitări pentru SUA privind Ucraina. Echipa Biden-Sullivan-Nuland a refuzat negocierile cu Rusia. În martie 2022, Rusia și Ucraina s-au apropiat de încheierea unui acord dar SUA au blocat negocierile de pace. Probabil au mai fost și alte șanse de dialog, însă nu au fost acceptate de SUA. Și acum vine generalul Milley cu o atitudine nevinovată să ne spună tot felul de abureli pentru impresie artistică. Țara lui a inițiat și a pregătit acest conflict, America a obligat aliații să se implice sub amenințări de tot felul, țara lui a cultivat ura față de Rusia. Să-și întrebe președintele și pe cei din jurul lui despre toate acestea, deși în calitate de general de armată nu cred că este străin de ele. Despre ce contraofensivă vorbește, nu vede că e terminată? Și despre ce Ucraină ,,suverană, liberă și independentă ” tot bate câmpii? Ucraina este sub stăpânirea lor cu ajutorul președintelui marionetă Zelenski, deci nici acum nu este suverană, liberă și independentă. Vorbele lui nu valorează nici cât o ceapă degerată! Ministrul de externe Serghei Lavrov le-a spus în față că SUA nu intenționează să oprească acest conflict.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093