Hot News
Putin: Rusia a intrat în rândul primelor cinci cele mai mari economii ale lumii (I)
23/08
Putin: Rusia a devenit una dintre cele mai mari cinci economii din lume (II)
23/08

”Nu trebuia început”. Armata Ucrainei, furioasă de decizia lui Zelenski

Militarii ucraineni/ Foto: AP

Forțele armatei ruse sunt considerabil superioare capacităților armatei ucrainene, de aceea nu a avut sens lansarea contraofensivei, scrie publicția americană The Wall Street Journal, citând afirmațiile colonelului ucrainean în retragere, Serghei Grabski, scrie RIA Novosti.

„Conform tuturor canoanelor științei militare, contraofensiva ucraineană nu trebuia nici măcar începută. Pentru o asemenea inițiativă trebuie să dispunem de forțe de trei ori mai numeroase decât cele ale adversarului, să deținem avantaj în artilerie și control în aer. Nimic din toate acestea nu a fost respectat”, a deplâns analistul militar.

El a recunoscut că armata ucraineană se confruntă cu o penurie de proiectile de artilerie și arme moderne.

Pe 4 iunie, Forțele Armate ale Ucrainei au lansat o contraofensivă pe direcțiile Donețk Sud, Artiomovsk și, în principal, pe linia Zaporojie. Kievul a aruncat în luptă brigăzi antrenate de Alianța Nord-Atlantică și înarmate cu tehnică militară occidentală.

Pe 21 iulie, Vladimir Putin a subliniat că inamicul nu înregistrează rezultate, iar protectorii occidentali sunt clar dezamăgiți de modul în care evoluează „contraofensiva”. Potrivit spuselor sale, autoritățile de la Kiev nu sunt ajutate nici de livrările de arme și muniție, nici de trimiterea a mii de mercenari și consilieri.

Generalul ucrainean Krivonos: Armata ucraineană poate nimeri în cazan și ceda Harkovul

Armata ucraineană poate fi înconjurată lângă Harkov și poate ceda orașul trupelor ruse, a declarat, la rândul său, pe canalul YouTube „Direct”, generalul în retragere al Forțelor Armate ale Ucrainei, Serghei Krivonos.

„Cu eforturi tot mai mari, ele (Forțele Armate ale Federației Ruse) pot crea condiții prealabile formării unui cazan pentru unitățile noastre militare desfășurte în estul Ucrainei”, consideră expertul.

Krivonos a menționat că armata rusă lansează acum atacuri de succes pe această direcție, astfel că, înfrângerile pe care Forțele Armate ale Ucrainei le vor suferi aici, vor duce în cele din urmă la încercuirea Harkovului.

Anterior, generalul a catalogat drept inutile eforturile de a săpa tranșee lângă Harkov și de a ridica ziduri, așa cum a propus președintele Volodimir Zelenski. În opinia sa, acest lucru nu va aduce niciun folos real.

 

1 Comment

  1. Carmen spune:

    S-a știut de la început că forțele armatei ruse sunt net superioare celei ucrainene. Și atunci, de ce au lansat ucrainenii o contraofensivă care era sortită eșecului? Lașitate și teamă din partea comandanților pentru a-l înfrunta pe Zelenski în deciziile lui sinucigașe? Prostie în a crede toate promisiunile venite din partea SUA și a Occidentului? Mândria care te face să crezi că poți ceea ce nu se poate? Sau toate acestea la un loc? N-au nici o scuză nici Zelenski, nici toți acei comandanți care vin acum să se plângă și care n-au făcut nimic să împiedice acest dezastru. Dau vina doar pe Zelenski, deși poartă și ei aceeași vină. Colonelul Douglas McGregor i-a declarat jurnalistului Tucker Carlson că Statele Unite au eșuat în tot ceea ce și-au dorit să realizeze în Ucraina și că dacă situația va fi scăpată de sub control, rușii vor cuceri întreaga Ucraină și vor desfășura o armată uriașă la granițele NATO. Doamne ajută!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093