Hot News
Corneliu Vlad: Majoritatea globală, apariție binevenită în viața internațională
21/09
Larry Johnson, despre declarația lui Putin privind un nou tip de armă
21/09

Putin: Încercările de a șterge cultura rusă din patrimoniul mondial sunt insignifiante

Foto: tvspb.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că, în condițiile discriminării artei ruse, susținerea acestei ramuri de activitate este deosebit de importantă, relatează cotidianul Rossiiskaia gazeta.

„Arta autohtonă rusească, artiștii noștri se confruntă cu o discriminare binecunoscută, destul de agresivă, cu încercări de a desființa și istoria noastră, și muzica, și baletul, și teatrul, literatura, pictura”, a subliniat Putin la o întâlnire cu membri ai consiliului de administrație a Teatrului Mariinski, desfășurată la Strelna, în Palaltul Konstantinovski, de lângă Sankt Petersburg (în imagine).

Potrivit liderului de la Kremlin, cei care au pornit pe această cale și se străduiesc să șteargă cultura rusă din patrimoniul mondial, se jefuiesc pe ei înșiși. „Asemenea acțiuni sunt insignifiante pe fondul măreției artei ruse”, a spus șeful statului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cultura rusă nu poate fi distrusă niciodată! Iar discriminarea e practicată de ignoranți, de invidioși, de cei care degeaba au bani dacă n-au citit nimic despre cultura și istoria unei țări. Rusia are în urma ei o istorie fabuloasă, mari artiști în domeniul picturii, muzicii, baletului, teatrului, cinematografiei. Ce să mai spunem de scriitorii ruși, cu operele lor de o profunzime aparte. Rusia adăpostește un tezaur exclusiv. Superioritatea ei este în afara timpului. E de ordin mistic. N-ai cum să distrugi sau să ignori așa ceva. Aș putea scrie până mâine despre importanța, valoarea și frumusețea culturii ruse. Este unică în lume și de o valoare inestimabilă. Nu există pericolul de a dispărea vreodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875078