Hot News
Pentagon: Epoca superiorității SUA în materie de tehnologie militară s-a încheiat
22/09
Premierul Poloniei a anunțat sistarea livrărilor de arme în Ucraina
22/09

Zaharova: La ONU, Lavrov nu va sta de vorbă cu reprezentanții SUA

Foto: life.ru

În programul de lucru al ministrului de Externe, Serghei Lavrov, la Adunarea Generală a ONU nu sunt prevăzute contacte între Rusia și SUA, a anunțat reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, în cadrul programului de televiziune ”Soloviov Live”.

„Nu, în programul nostru nu avem niciun contact [cu partea americană]”, a subliniat diplomatul.

De asemenea, Zaharova a adăugat că pe agenda de lucru a ministrului rus de Externe nu figurează nici contacte cu reprezentanți ai Marii Britanii și ai altor țări NATO. Potrivit spuselor sale, Lavrov are programate întâlniri cu participanții la Adunarea Generală din țări prietene de pe continentul asiatic, din America Latină și Africa.

Se menționează că, la o reniune a Consiliului de Securitate al ONU dedicată Ucrainei, Serghei Lavrov, a avertizat asupra pericolului unui conflict global. Ministrul rus a subliniat că Occidentul evocă principiile Cartei organizației mondiale și insistă asupra respectării lor doar când acest lucru satisface interesele lui geopolitice.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Domnul Serghei Lavrov este un ministru de externe remarcabil, nu prea găsești în lume un diplomat atât de bun. De ce și-ar pierde timpul cu reprezentanții SUA, Marii Britanii și a altor țări NATO? Le cunoaște poziția diplomatică și gândirea. Ministrul de externe maghiar a declarat că aliații UE și NATO au încercat să convingă Ungaria să nu se întâlnească cu reprezentanții Rusiei și Belarusului în timpul Adunării Generale a ONU. Cu asemenea intrigi se ocupă diplomații țărilor membre UE și NATO (implicit și SUA). Așa că, decizia luată de domnul Lavrov este una corectă și normală. Ce să discuți cu niște papagali?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875062