Hot News
Bloomberg: Statele Unite au cerut clarificări Poloniei, care a renunțat să sprijine Kievul
23/09
Din declarațiile făcute de Serghei Lavrov la conferința de presă după discursul rostit la Adunarea Generală a ONU
24/09

Lavrov a acuzat țările occidentale că își întăresc propria securitate pe seama altora

Foto: MAE rus/ RIA Novosti

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, la dezbaterile de politică generală din cadrul celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a ONU (în imagine), că angajamentul NATO de a nu se extinde spre est, pe care l-a dat Uniunii Sovietice și Federației Ruse, a fost o minciună, scrie publicația Mejdunarodnaia jizni.

„Cartea de vizită a Occidentului colectiv au devenit respingerea principiului egalității în drepturi și incapacitateai totală de a negocia. Obișnuite să privească restul lumii de sus, SUA și țările europene își asumă angajamente scrise și obligatorii din punct de vedere juridic, dar nu le respectă. După cum a subliniat președintele Rusiei, Vladimir Putin, Occidentul este un „imperiu al minciunii”, a spus Lavrov.

El a mai subliniat că URSS, după care și Federația Rusă, au primit asigurări politice privind neextinderea NATO spre est.

„Asigurările liderilor occidentali s-au dovedit o minciună. Nu aveau de gând să le ducă la îndeplinire. În același timp, nu le-a păsat că, apropiind NATO de granițele Rusiei, ei au încălcat grosolan angajamentele asumate la cel mai înalt nivel pe linie de OSCE: angajamentul de a nu-și consolida propria securitate pe seama securității altora”, a adăugat șeful diplomației ruse.

Lavrov a atras atenția asupra ideii exprimate de mulți vorbitori la dezbatere, potrivit căreia „planeta traversează schimbări ireversibile”. „Chiar sub ochii noștri se naște o nouă ordine mondială”, a constatat el. „Contururile viitorului se creează în lupta dintre majoritatea lumii, care se pronunță în favoarea unei distribuții mai echitabile a bunurilor globale și a diversității civilizaționale, și acei puțini care folosesc metode neo-coloniale de subordonare, pentru a-și menține dominația pe care o pierd”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Pe bună dreptate președintele Putin a numit Occidentul ,,imperiu al minciunii”. Au mințit și vor minți în continuare. Au mințit în toate acordurile încheiate și pe care cu bună știință le-au încălcat. I-a râs Rusiei în nas, și-a bătut joc de ea. Cartea de vizită a Occidentului colectiv este mânjită de sângele ucrainenilor pe care i-a sacrificat pentru dorința lor diabolică de a ajunge la porțile Rusiei, pentru ca apoi s-o distrugă. Acesta este Occidentul ,,civilizat”, pe care mulți îl admiră. Despre faptul că Occidentul luptă direct cu Rusia în Ucraina, domnul Serghei Lavrov le-a spus clar tuturor celor prezenți la Adunarea Generală a ONU: ,,Puteți să spuneți cum vreți, dar se luptă cu noi, se luptă cu noi direct. Îl numim război hibrid, dar asta nu schimbă realitatea.” Da, se naște o nouă Ordine Mondială. Lumea nu va mai fi la fel, dacă va mai fi. Biden, într-un moment de euforie, declarase că: ,,Lumea se schimbă. Va fi o nouă Ordine Mondială. Și noi o vom conduce.” Este un visător pe care l-a depășit realitatea! SUA nu va mai conduce lumea asta (pe cealaltă nici atât), poate doar pe acele state mărunte, vasale, care nu au puterea să se desprindă din ghearele ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875148