Hot News
În Rusia a fost lansat un serviciu interactiv pentru selectarea numelui copilului
23/09
Lavrov a acuzat țările occidentale că își întăresc propria securitate pe seama altora
24/09

Bloomberg: Statele Unite au cerut clarificări Poloniei, care a renunțat să sprijine Kievul

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki l-a avertizat pe Zelenski cu privire la noi insulte la adresa Poloniei/ Foto: AP/ RIA Novosti

Statele Unite au cerut explicații Poloniei în legătură cu decizia acesteia de a nu mai acorda sprijin autorităților de la Kiev, relatează Bloomberg, citând un înalt oficial al Pentagonului.

După cum a precizat oficialul, care a dorit să rămână anonim, dezacordurile dintre Kiev și Varșovia nu au dus, deocamdată, la „apariția unor fisuri” în alianța care sprijină Ucraina. Cu toate acestea, poziția specifică a Poloniei privind susținerea ucrainenilor rămâne neclară, a adăugat el.

Potrivit unui diplomat european al cărui numele nu este dezvăluit de Bloomberg, oficialii polonezi i-au asigurat pe omologii lor străini că țara lor va continua să ofere sprijin militar Ucrainei, deși într-un „volum mai mic”. El a menționat că o încetare completă a sprijinului militar din partea Varșoviei ar putea „submina unitatea NATO”.

Miercuri, prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că Varșovia a încetat să furnizeze arme Ucrainei, deoarece se înarmează singură în mod activ. În același timp, autoritățile țării au menționat în repetate rânduri că republica ocupă locul trei în ceea ce privește livrările militare către Kiev, după Statele Unite și Marea Britanie. La sfârșitul lunii iulie, s-a anunțat că Polonia a oferit asistență forțelor armate ucrainene în valoare de trei miliarde de euro.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Statele Unite au început să-și ia la rost subordonații? Un stăpân nu iubește rebelii. Polonia va face ascultare de SUA, că nu are încotro. E prinsă în capcana ei, ca toate celelalte state vasale. Acum este certată, dar dacă nu execută ordinele, Polonia va fi ,,convinsă”. Cum și-au închipuit toate aceste state că vor acționa de capul lor? Și-au pierdut libertatea. Cu SUA nu poți aliat niciodată, cu SUA poți fi doar subordonat. Nici măcar Franța sau Germania nu pot discuta de la egal la egal cu SUA. Închipuirea că deține hegemonia o face arogantă, iar toate aceste state sunt tratate ca niște supuși. Ce să mai spunem de statele mici (tip România)? Ele sunt deja colonii, doar un guvernator din SUA mai trebuie trimis! S-au mai revoltat Ungaria, Serbia și recent Slovacia. Nu vor reuși nimic. Miza este mare și SUA va recurge la orice mijloc pentru a ține toate aceste state în frâu. Doar dacă toate s-ar revolta, dacă s-ar uni și ar refuza să mai asculte ordinele de la Washington, atunci s-ar putea desprinde din ghearele Americii. Altfel, nici o șansă! Pentru că acest regim american, opresiv fiind (deși nimeni nu prea crede asta), promovează trei tipuri de servitori: lingușitorii, incompetenții și psihopații. Puși în postruri cheie, bine plătite, vor face orice pentru a manipula și a ține sub papuc toate țările vizate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093