Hot News
Vovan și Luxus au făcut-o praf pe Sarah Ashton-Cirillo
29/09
Surse: Forțele speciale ruse au utilizat în zona operațiunii militare robotul anti-lunetist ”Sosna-N”
29/09

Rusia a difuzat proiectul Declarației Consiliului de Securitate al ONU privind Nord Stream

Foto: Swedish Coast Guard/AP

Rusia a difuzat proiectul Declarației președintelui Consiliului de Securitate al ONU privind acțiunea de sabotaj de la gazoductele Nord Stream, a anunțat prim-adjunctul ambasadorului Federației Ruse la organizația mondială, Dmitri Polianski, pe canalul său de pe rețeaua Telegram, informează Vedomosti.

„Vom vedea ce manevre vor fi întreprinse de colegii noștri occidentali pentru a evita ca acest Consiliu să exprime o poziție clară în acest sens”, a scris el.

În proiectul de declarație, Rusia propune ca exploziile de la cele două conducte să fie condamnate și îndeamnă la desfășurarea unei anchete internaționale independente, precizează agenția TASS, cu referire la respectivul document. Potrivit textului, Consiliul de Securitate „exprimă o îngrijorare serioasă” din cauza absenței de informații oficiale, care împiedică ancheta. În acest sens, Consiliul de Securitate cere Danemarcei, Germaniei și Suediei să accelereze ancheta și să coopereze cu Federația Rusă și cu operatorul Nord Stream.

Vedomosti amintește că, în noaptea de 26 septembrie 2022, presiunea a scăzut brusc în gazoductele Nord Stream și Nord Stream 2, ulterior fiind descoperite două scurgeri, aflate în zona economică exclusivă a Suediei, și alte două în cea a Danemarcei. După aceea, s-a stabilit că gazoductele au fost aruncate în aer. Doar unui din firele conductei Nord-Stream 2 a rămas neatins, dar nu putea fi folosit pentru livrări de gaze, decoarece Germania nu a permis darea în exploatare a conductei după finalizarea lucrărilor de construcție.

În octombrie 2022, Suedia a anunțat deja că a finalizat ancheta, declarând „că există o suspiciune clară privind comiterea unui act grav de sabotaj”, însă cei responsabili pentru cele întâmplate nu au fost dezvăluiți niciodată.

La câteva zile după explozie din toamna anului 2022, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat vina pe „anglo-saxoni” pentru cele întâmplate. Kremlinul a cerut în repetate rânduri o anchetă independentă și ca Rusiei să i se permită să participe.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Occidentul american (cel european nu mai există) nu va dezvălui niciodată vinovații. Ancheta va bate pasul pe loc ani de zile. Cum să-și trădeze stăpânii? Iar gigantica mașinărie propagandistică va spune tot felul de minciuni. Ea profită de un public superficial, credul și aculturalizat pentru a-și impune punctul de vedere. Noi știm cine sunt vinovații, dar nu este de ajuns. Aceia trebuie să plătească pagubele produse. Așa cum ar trebui să plătească și pentru podul Kerci, pentru hidrocentrala Kakhovka și pentru multe altele. Doar că legile nu se aplică și în cazul Rusiei. Tot ceea ce debitează Occidentul despre democrație, libertate, respect reciproc, sunt bazaconii pentru prostime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079