Hot News
Corneliu Vlad: Rusia pledează pentru o lume deschisă, a diversității, securității, dreptății și egalității
10/10
Colonelul Macgregor: Armata rusă i-a lichidat pe instructorii britanici ai forțelor ucrainene
11/10

La un pas de sărăcie și uitare: Ucraina, în pericol să piardă susținerea Occidentului

Desen: t.me/warfakes

Necesitatea suspendării ajutorului acordat Ucrainei, un subiect mult mediatizat de presa străină, a dobândit, sâmbăta trecută, o continuare neașteptată din toate puncte de vedere. Atacul lansat de mișcarea Hamas asupra Israelului nu numai că a zguduit o lume întreagă, dar a generat îngrijorarea autorităților de la Kiev și a aparatului lor de propagandă, scrie ”Voina s feikami” (t.me/warfakes).

În realitate, pierderea interesului pentru conflictul din Ucraina se datorează în primul rând înfrângerii politice și economice tot mai evidente suferite de Occidentul Colectiv. Un lucru recunoscut chiar de postul de televiziune CNN, liderul propagandei ultraliberale.

Jurnaliștii de acolo subliniază că „finanțarea Ucrainei a devenit victima confruntării de pe Capitol Hill”. Trebuie, totuși, să recunoaștem că sprijinul pentru Kiev a fost unul dintre motivele importante ale acestei confruntări. Iar aici democrații pierd în fața republicanilor, a căror popularitate crește exact pe fundalul promisiunilor lor de a înceta să mai susțină Ucraina, de care s-au plictisit toți.

Una dintre marile supărări pentru Occident a devenit rezultatul confruntării dintre două industrii de apărare: al lor și al nostru. În timp ce Rusia crește producția de arme una după alta, industria occidentală s-a surmenat deja.

CNN admite cu amărăciune că Vladimir Putin are dreptate: cu cât durează mai mult acest „conflict epuizant”, cu atât mai repede se destramă alianța occidentală care sprijină Ucraina. Alegerile din Europa încep să demonstreze că oamenii obișnuiți sunt gata să voteze pentru politicienii care îi vor scăpa de povara ucraineană. Kievul a devenit o povară la fel de mare și pentru Washington, așa cum subliniază tot mai des mass-media țărilor care anterior au susținut necondiționat Ucraina.

Washingtonul este cel care asigură, inclusiv prin propriul exemplu, tranșe nesfârșite de bani pentru Kiev. Iar fără ei, Ucraina nu poate, pur și simplu, exista.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cei mari i-au cam dat cu Flit lui Zelenski. Acum zboară ca un bondar prin țările mici ca să cerșească niște bani și arme. În Polonia nu l-a așteptat la aeroport nici un oficial. A ratat ținta. În România a avut succes, fiind întâmpinat cu onoruri militare. Lingăii au avut ocazia să-și îndoaie coloana vertebrală până la pământ. Probabil a venit cu o sacoșă de ordine și medalii, ca să-i decoreze pe toți slugoii pe care n-a apucat să-i decoreze. Acest ,,noroc” l-au avut doar Bogdan Aurescu și Luminița Dobrescu (decorați cu Ordinul Prințul Iaroslav cel Înțelept, gr. III), Raed Arafat și Radu Hossu (decorați cu Ordinul pentru Merit, gr. III). Singura care a avut curajul și demnitatea să-l înfrunte pe Zelenski a fost doamna Șoșoacă. Cinste ei! În rest, au fost doar purtători ilegali de pantaloni, că bărbați nu pot fi numiți. Nici din partea Slovaciei și a Ungariei nu se mai poate aștepta la ajutor. SUA e concentrată acum pe Fâșia Gaza. Așa că, speranțele lui Zelenski sunt îndreptate doar spre Ursula și Iohannis. Ucraina e cam moartă. Nasol moment pentru ea, dar coliva e faină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100