Hot News
La un pas de sărăcie și uitare: Ucraina, în pericol să piardă susținerea Occidentului
10/10
Zaharova i-a ridiculizat pe rușii care au fugit în Israel după începerea operațiunii speciale
11/10

Colonelul Macgregor: Armata rusă i-a lichidat pe instructorii britanici ai forțelor ucrainene

Foto: RIA Novosti

Fostul consilier al șefului Pentagonului, colonelul Douglas Macgregor, a declarat, pe canalul oficial de YouTube al politicianului Godfrey Bloom, că armata rusă i-a lichidat pe instructorii din Marea Britanie și NATO care lucrau cu armata ucraineană în zona operațiunii speciale, relatează Gazeta.ru.

Potrivit lui Macgregor, Moscova monitorizează constant ceea ce se întâmplă în Ucraina cu ajutorul sistemelor de supraveghere. Astfel, rușii sunt la curent cu tot ce se va spune și se va face în Ucraina, a subliniat expertul.

„Ceea ce înseamnă că pot detecta orice țintă și o pot ataca. <…> Așa s-a întâmplat recent cu consilierii britanici și ai NATO, aflați la 30 de mile (48 de kilometri – Gazeta.Ru) de front. Câteva sute de soldați ai Forțelor Armate ale Ucrainei, împreună cu instructorii lor occidentali, au fost distruși cu o lovitură de artilerie”, a declarat fostul consilier al șefului Pentagonului.

Macgregor a precizat că este imposibil să treci granița cu Ucraina fără a intra în atenția serviciilor de informații ruse. Potrivit colonelului, Kievul nu va putea doborî un astfel de sistem de supraveghere, deoarece este complex și pe mai multe niveluri.

Anterior, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a declarat că, dacă militarii britanici vor organiza antrenamente în Ucraina, Forțele Armate ale Rusiei îi vor distruge nu ca mercenari, ci ca specialiști ai NATO.

La începutul lunii octombrie, ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, a declarat că a discutat cu comandamentul armatei ca programul oficial de pregătire a militarilor ucraineni să se desfășoare în Ucraina, nu pe bazele din Marea Britanie sau din alte state membre NATO. De asemenea, el a îndemnat companiile britanice din domeniul industriei de apărare să deschidă uzine în Ucraina.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Prin ceea ce declară colonelul Macgregor, nu face decât să recunoască eficiența și buna pregătire a serviciilor de informații ruse. Da, are dreptate că rușii sunt la curent cu tot ce se va spune și se va face în Ucraina pentru că serviciile lor de informații sunt foarte bune și își fac datoria. Poate că lichidarea instructorilor britanici și NATO a fost doar un avertisment din partea lor și le-a dat un timp de gândire celor care se mai află în Ucraina pentru instrucție. Rușii au sisteme de supraveghere și armament performant, personal calificat, soldați bine instruiți. Occidentul încă nu știe și nu a constatat acest lucru? Ghinion pentru ei! Oricum, Macgregor merită un cadou pentru reclama bună făcută serviciilor de informații ruse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101