Hot News
Zaharova i-a ridiculizat pe rușii care au fugit în Israel după începerea operațiunii speciale
11/10
Putin a vorbit pentru prima dată despre războiul din Israel, subliniind că independența Palestinei este calea spre pace
11/10

Business Insider scrie cu fascinație despre „operațiunile subtile” ale Rusiei împotriva Ucrainei

Foto: Ministerul Apărării al Rusiei

Specialiștii în război electronic ai Forțelor Armate ale Rusiei trec la operațiuni „mult mai subtile” pe front în conflictul ucrainean, scrie publicația americană Business Insider, relatează URA.ru.

„Militarii ruși trec la operațiuni mult mai subtile pe linia frontului din Ucraina, folosind mijloace specifice războiului electronic”, se arată în articolul respectiv. Autorii materialului precizează că, în pricipal, forțele ruse de război electronic folosesc echipamente sovietice actualizate. Rusia a început să folosească platforme mai ușoare de război electronic pentru instalarea sau desfășurarea de antene, astfel încât să ofere acoperire pentru un număr mare de poziții rusești.

Forțele armate ruse folosesc mijloacele specifice războiului electronic pentru a bruia semnalele aparatelor de zbor fără pilot, ale rachetelor ucrainene, precum și ale punctelor de comandă și de comunicații din Ucraina. Scopul principal este de a proteja zonele din prima linie și din spatele frontului de dronele și rachetele ucrainene, precum și de a preveni operațiuni de recunoaștere cu ajutorul dronelor ucrainene, care joacă un rol cheie în aceste atacuri, a conchis autorul materialului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rușii sunt mereu cu un pas înainte. Tehnica militară și serviciile de supraveghere sunt perfecționate permanent. Scriitorul ceh Bohumil Hrabal scria într-un din cărțile sale, ca o recunoaștere a tehnologiilor avansate folosite de Rusia că: ,,Rușii zboară atât de iute în jurul lumii cu turboreactorul că trebuie să frâneze imediat după decolare.” Aș adăuga că în prezent cred că tehnologia performată folosită de forțele armate rusești în Ucraina le permite acestora să vadă și ce fel de biscuiți mănâncă militarii ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875055