Hot News
Putin a vorbit pentru prima dată despre războiul din Israel, subliniind că independența Palestinei este calea spre pace
11/10
Alaudinov: Militarii israelieni părăsesc Ucraina
12/10

Sunt ale noastre. În România, lui Zelenski i s-a cerut să restituie pământuri

Senatoarea Diana Șoșoacă/ Foto: cotidianul

Senatoarea română Diana Șoșoacă l-a întâmpinat pe Volodimir Zelenski, care a efectuat, marți, o vizită la București, cu solicitarea de a respecta minoritatea română din Ucraina și de a „restitui teritoriile”, conform unei înregistrări video publicate de politicianul român pe pagina sa de Facebook , informează RIA Novosti.

„Domnule președinte, vreți să vorbiți cu un senator român despre minoritatea română din Ucraina? Priviți această hartă, este adevărata hartă a României, respectați-i, vă rog, pe românii noștri din Ucraina. Restituți teritoriile, respectați-i pe români și limba lor”, a strigat Șoșoacă în parlament la delegațiile română și ucrainenă, în frunte cu Zelenski, care au trecut pe lângă ea.

Sâmbătă, senatorul a îndemnat societatea civilă din România să protesteze față de vizita lui Zelenski la București și să-i retragă invitația de a veni în țară, declarând că „toți liderii europeni se feresc de acest cerșetor internațional”. Mai târziu, ea l-a amenințat pe președintele României, Klaus Iohannis, că, dacă îl va „prinde” pe Zelenski în parlament, „va fi rău” și a cerut din nou să nu-l invite.

Anterior, presa română, citând surse din administrația Iohannis, a scris despre „vizita specială” a lui Zelenski în România, din 10 octombrie, în contextul sprijinului oferit Kievului de București în criza cerealelor. Mass-media locale au subliniat că este prima vizită a lui Zelenski în România de la începutul operațiunii speciale. Ulterior, după cum relatează portalul G4Media, conducerea parlamentului român a decis să anuleze ședința la care Zelenski să susțină un discurs.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Pe marele erou kaki, pe Superman-ul planetar l-a învins o femeie. Ha! Acum i-a cam scăzut alura de mare luptător, forțos, invincibil. Cred că-și poate schimba și ținuta vestimentară. Zele n-a avut curajul să se întâlnească cu Șoșoacă. Singura decizie înțeleaptă din viața lui Zelenski a fost să-și anuleze discursul din Parlamentul României. Altfel, cred că ieșea tare șifonat de acolo, îl jumulea doamna Șoșoacă de toate penele. A fost prima lui vizită în România și sperăm să fie și ultima. Cu un tupeu ieșit din comun a venit la cerșit, dar a pretins să-i dăm mai mult. I se va da, că slugile trebuie să-și ajute stăpânul. Ce mai contează poporul român? Ca un mincinos patologic ce este, a declarat presei că nici n-a existat ideea unui asemenea discurs, deși el fusese anunțat oficial. Dar ce importanță mai are ce spune Zelenski? Și-a luat-o de la Șoșoacă și asta-i va rămâne ca o pată în agenda lui de mare luptător. Bravo, doamna Șoșoacă! Este de apreciat și atitudinea deputatului PSD Daniel Ghiță, chiar dacă a fost doar pe contul său de Facebook. Măcar a zis ceva, alții au luat poziția ghiocelului și au aplaudat eroul galactic. Atașez mesajul domnului Daniel Ghiță:

    https://www.sport.ro/stiri/zdomnule-zelenski-de-ce-va-bateti-joc-de-romani-reactie-furioasa-a-lui-daniel-ghita-la-vizita-presedintelui.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875061