Hot News
Sunt ale noastre. În România, lui Zelenski i s-a cerut să restituie pământuri
11/10
Putin: Rusia poate ajuta la rezolvarea conflictului palestino-israelian
12/10

Alaudinov: Militarii israelieni părăsesc Ucraina

Foto: Regnum

Militarii și instructorii israelieni care participă la luptele din Ucraina se întorc în patria lor, a anunțat comandantul forțelor speciale ruse ”Ahmat”, Aptî Alaudinov, la postul de televiziune Pervîi kanal, informează agenția Regnum.ru.

„Unii dintre ei s-au aflat în calitate de instructori, alții au făcut parte direct din unități ale forțelor speciale. Iar toți acești luptători renunță și se întorc, se pare, în țara lor”, a spus Alaudinov.

Potrivit spuselor sale, informații despre israelienii din Ucraina nu vor apărea în decurs de una, două sau trei zile, dar o analiză a evenimentelor a arătat că au fost în număr foarte mare.

Alaudinov a mai estimat că, printre altele, plecarea militarilor israelieni ar putea influența moralul armatei ucrainene.

În plus, comandantul unității speciale „Ahmat” a menționat că, acum, Ucraina nu trece nici măcar la un plan secundar, de aceea nu va mai primi armament și echipament din Occident.

Regnum menționează, în acest context, că, recent, președintele Volodimir Zelenski s-a declarat îngrijorat de posibilitatea ca, după atacul mișcării Hamas asupra Israelului, atenția Occidentului asupra conflictului din Ucraina să scadă.

Fostul consilier al lui Leonid Kucima, Oleg Soskin, a constatat că războiul din Israel a eclipsat complet conflictul din Ucraina. Kievul a dispărut de pe agenda occidentală, ceea ce amenință Ucraina cu consecințe grave, până la stoparea livrărilor de arme, a prezis politicianul.

La rândul său, senatorul american Josh Hawley a declarat că, pe fondul situației care s-a creat în Orientul Mijlociu, Israelul trebuie să primească toate resursele financiare destinate, anterior, Ucrainei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Atenția tuturor e îndreptată spre Orientul Mijlociu, Ucraina rămânând într-un con de umbră. Dacă nu era situația din Fâșia Gaza, precis era altceva. SUA și Occidentul începuseră să dea semne de plictiseală și dezamăgire în privința Ucrainei. Zelenski nu va mai primi arme și bani sau nu va mai primi atât de mult cât primea înainte. Nu cred că este îngrijorat de ucraineni, este îngrijorat de soarta lui materială și fizică. Cum își va mai putea achiziționa el vile și proprietăți pe lângă cele avute în Occident, Egipt, Israel și cine mai știe pe unde? Cum își va mai cumpăra nevastă-sa bijuterii în valoare de milioane de dolari, asemenea celor recent achiziționate de la firma Cartier, în urma vizitei la New York? Degeaba i se vor trimite arme, dacă nu mai are cine să le folosească. Au fost militari și instructori israelieni în Ucraina? Interesant… Înseamnă că au ucis militari ruși. Se întorc acasă fiindcă au fost chemați pe alt front, altfel ar fi tot în Ucraina și ar lupta împotriva rușilor. Uite cum ies la suprafață toți cei care au luptat împotriva Rusiei. Vom mai afla și despre alții. Dar despre cei 30.000 de cetățeni ai Israelului (hașidici) care au plecat în Ucraina în septembrie a.c. se mai aude ceva? Au plecat, dar nimeni nu știe dacă s-au mai întors. Au tranzitat Republica Moldova pentru a efectua pelerinajul anual cu ocazia Noului An evreiesc Roș Hașana și pentru a vizita mormântul lui Rabbi Nahman din Breslev. Cu acea ocazie evreul Zelenski a făcut apel ca ,,toate rugăciunile pentru victorie, toate rugăciunile pentru pace în Ucraina să fie ascultate.” Se pare că Yahve nu le-au ascultat rugăciunile. Poate că pelerinii sunt tot acolo și se roagă, că tot vroia Zelenski să facă din Ucraina ,,Marele Israel”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875123