Hot News
Șeful MAE transnistrean suspectează Moldova de pregătiri militare
22/10
Renovate, gările fluviale se bucură de popularitate printre moscoviți
22/10

Provocare xenofobă: Zaharova a pus-o la punct pe von der Leyen, care a comparat Federația Rusă și Hamas

Maria Zaharova/ Foto: m24.ru

Afirmația președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre asemănările dintre Rusia și mișcarea palestiniană Hamas sunt o provocare naționalistă și xenofobă, a declarat reprezentanta oficială a Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zaharova, citată de Life.ru.

„Declarațiile Ursulei von der Leyen sunt o manifestare a formei extreme de naționalism și xenofobie, o provocare care are drept scop incitarea la ură interreligioasă și interetnică”, a scris diplomatul pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Potrivit spuselor sale, von der Leyen face astfel de lucruri pentru că Statele Unite o au la degetul cel mic din cauza faptelor de corupție legate de achiziționarea de vaccinuri americane pentru zeci de miliarde de dolari. Mai mult, fiind compromisă, ea a „uitat” de milioanele de oameni care au murit, inclusiv femei și copii, ca urmare a „războiului împotriva terorii” purtat de Statele Unite în Irak, Afganistan, Somalia, Libia și Siria.

La Washington, ei declară așa ceva, deoarece aripa rusofobă a statului profund de acolo vrea să semene discordie interetnică și interconfesională în Rusia, să-i ațâțe pe cetățeni unii împotriva altora, jucându-se cu sentimentele lor. Au reușit să facă acest lucru în Ucraina și în alte țări ale lumii.

„Dar cu noi își vor rupe dinții – nu va merge! Vor fi destule astfel de declarații și diverse provocări. Exact așa și trebuie să ne purtăm cu ei. Forța noastră constă în unitate, bazată pe conviețuirea pașnică și pe respectul reciproc al reprezentanților diferitelor naționalități și credințe religioase. Nici aici dușmanul nu va trece!” – a adăugat Zaharova.

Life.ru amintește că, pe 19 octombrie, vorbind în SUA, la Institutul Hudson, Ursula von der Leyen a spus că Rusia și Hamas seamănă. Ea a afirmat că atât Rusia, cât și mișcarea palestiniană au comis o serie de crime, catalogând totul drept o barbarie. În opinia ei, „dacă această infecție nu este oprită, s-ar putea răspândi din Europa în Orientul Mijlociu și în regiunea Indo-Pacifică”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ursula von der Leyen face parte din clubul pupezelor ratate la cratiță și în profesie, care au ajuns să conducă destinele unor popoare sau instituții. Alături de alte țațe politice (Roberta Metsola, Maia Sandu, Kaja Kallas, Georgia Meloni), Ursula a trecut de prima tinerețe și e avidă de imagine și bani. Faptele ei de corupție privind vaccinurile o fac să fie la dispoziția SUA. Acum ea spune și face tot ceea ce i se dictează de la Washington. Declarația ei este o jignire adusă Rusiei, dar cine mai ia în serios o capră care are bufeuri? A vorbit la Institutul Hudson în 19 octombrie, când era mai potrivit să le vorbească prietenelor mai sus amintite în 18 octombrie, de Ziua Internațională a Menopauzei. Ar fi avut mai mult succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874981