Hot News
Un agent ucrainean a încercat, cu un tort, să otrăvească 77 de piloți ruși
23/10
NATO va încălca dreptul internațional dacă închide accesul Rusiei la Marea Baltică
23/10

Rosteh a prezentat cel mai nou obuzier autopropulsat „Koaliția-SV”

Obuzierul autopropulsat ”Koaliția-SV”/ Foto: Site-ul oficial al Ministerului rus al Apărării

Pe 20 octombrie, corporația de stat Rosteh a prezentat cel mai nou obuzier autopropulsat „Koaliția-SV” cu un motor fabricat la uzina ”Uraltrak”, din Celiabinsk. Potrivit unui comunicat al biroului de presă al Rosteh, dispozitivul a trecut testele de stat, informează agenția URA.ru.

„Corporația de stat Rosteh a finalizat testele de stat ale tunului de artilerie autopropulsat Koaliția-SV. Cel mai nou obuzier este mai performant decât cele mai bune modele mondiale și autohtone din punctul de vedere al razei de tragere și al preciziei, dar și după timpul de rezolvare a misiunilor de luptă”, a precizat Rosteh.

„Koaliția-SV” este echipat cu un tun modern de 152 mm. Rata de tragere este de 10 cartușe pe minut. Motorul în formă de V construit de întreprinderea din Celiabinsk are o putere de 1000 de cai putere. Obuzierul dispune de un sistem modern de automatizare a proceselor de ghidare a armei, de selectare a țintei și de navigare.

Dispozitivul se bazează pe platforma tancului T-90 Prorîv. „Koaliția-SV” va putea doborî întreaga gamă de ținte terestre la o distanță de până la 70 km. Posturile de lucru ale artileriștilor și al comandantului sunt echipate cu ecrane de afișaj integrate într-un sistem de control tactic unificat. Ca urmare, echipajul va putea primi indicații privind ținta printr-un canal de comunicare digital. De asemenea, poate să asigure o monitorizarea a terenului 24 de ore din 24, să stabilească autonom direcția de tragere și de corectare a focului în orice condiții meteorologice. Obuzierul este echipat cu un regim de atac cu foc, care nu a fost folosit anterior în artileria rusă. Echipajul se va afla într-o capsulă blindată. Rosteh a precizat că, de fapt, mașina reprezintă un robot de luptă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Felicitări, Rusia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100