Hot News
Zaharova: Ar trebui să gândim la pedepsirea rușilor cu așa zisele ”pașapoarte ale democrației”
27/10
Primul batalion ”Bogdan Hmelnițki”, alcătuit din voluntari – foști militari ai armatei Ucrainei a intrat în componența armatei ruse
27/10

Înfricoșătoarea armă rusă care a doborât 24 de avioane ale armatei Ucrainei în 5 zile

Sistemul de rachete S-400/ Foto: TASS

Sistemul de rachete S-400, din dotarea armatei ruse, este o armă-minune care nu are egal în nici o țară din lume, a declarat Konstantin Sivkov, vicepreședinte al Academiei pentru Științele Rachetelor și Artileriei, responsabil cu politica informațională. A fost comentariul expertului la informația potrivit căreia în dotarea Forțelor Armate ale Rusiei au apărut rachetele de apărare aeriană care au doborât în cinci zile 24 de avioane ale armatei ucrainene, scrie Life.ru.

„Sistemul de rachete S-400, intrat de mult în serviciul militar, în comparație cu sistemele occidentale și, în general, cu sistemele mondiale, este cu adevărat o armă-minune, deoarece nu există nimic asemănător în nici o altă țară din lume. El este capabil să doboare ținte aflate la o distanță de până la 400 de kilometri, inclusiv a celor care zboară la altitudini joase, adică în afara razei de vizibilitatea radio directă a acestui sistem”, a spus expertul într-un interviu acordat postului de radio Komsomolskaya Pravda, adăugând că aceste caracteristici sunt cu adevărat unice pentru sistemele de rachete.

Conform calculelor doctorului în științe militare, pe întreaga perioadă a operațiunii militare speciale au fost doborâte deja 455 de avioane ucrainene. Mai mult, 24 de aparate au fost distruse în doar cinci zile, ceea ce reprezintă o pierdere colosală chiar și pentru cea mai mare și mai echipată armată.

Sivkov a subliniat că armata rusă este echipată cu sisteme mult mai avansate decât cele care i-au rămas Ucrainei de la URSS. În același timp, Ucraina nu a dezvoltat nimic, preferând să jefuiască și să-și distrugă propria industrie a apărării, în loc să o dezvolte. În schimb, din punctul de vedere al dezvoltării de armament Rusia se află cu mult înaintea concurenților săi din întreaga lume. Pentru comparație: cel mai eficient și aproape singurul sistem de rachete cu rază lungă de acțiune al NATO este Patriot, a cărui rază de distrugere este de numai 150 de kilometri, a concluzionat Sivkov.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Slava, Rusia! Unde e Cristina Cileacu de la Digi 24 ca să strige ,,Pe burtă, că trec rachetele S-400″?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875082