Hot News
Din Ucraina au încercat să fugă, de la începutul anului, peste 2000 de funcționari
27/10
China nu va participa la întâlnirea de la Malta privind Ucraina, anunță Bloomberg
28/10

Rahr: UE va încerca să disciplineze Ungaria și Slovacia

Foto: Global Look Press/ vz.ru

Uniunea Europeană s-a obișnuit să exercite presiuni asupra statelor mici, care încearcă să se abată de la trendul general european. Pe Ungaria și Slovacia le așteaptă o grea confruntare cu Bruxelles-ul pentru păstrarea unei poziții independente, a declarat politologul Alexander Rahr pentru publicația Vzgliad.

„Bratislava și Budapesta vor fi lăsate fără bani din fondurile de dezvoltare. Se va încerca disciplinarea lor prin argumente morale, ceva de genul dacă nu sunteți cu Bruxelles-ul, înseamnă că susțineți ”agresiunea Rusiei”, este de părere Rahr.

La summitul UE desfășurat joi, la Bruxelles, premierul Ungariei, Viktor Orban, și omologul slovac al acestuia, Robert Fico, au respins propunerea ca Ucrainei să-i fie alocat un pachet de ajutor în valoare de 50 de miliarde de euro.

„Orban s-a dovedit o nucă tare. Acum, el și Robert Fico vor fi ”perpeliți ca pe jar” de mijloacele de informare în masă”, estimează expertul.

„La summit a avut loc încă un moment important – o divizare pe baza situației din Orientul Mijlociu. Majoritatea țărilor Uniunii trec treptat de partea palestinienilor. Doar Germania continuă să rămână ferm pe poziții pro-israeliene și pro-ucrainene”, a concluzionat Rahr.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Orban și Fico ar trebui să iasă din UE. Această uniune nu face decât să amenințe statele care nu sunt de acord cu afacerile lor murdare. Mai ales statele mici sunt în pericol de a-și pierde suveranitatea și de a se lăsa conduse de forțele malefice din UE. Ce au de câștigat țările mici că sunt în UE? Nimic. Doar de pierdut. Cu ceva timp în urmă premierul Orban declarase, referitor la Zelenski: ,,Nu-mi pasă de SUA și de Ucraina. Sunt ungur și nu vreau să-mi pierd țara din cauza unui idiot care a făcut un masacru în centrul Europei. Și cu cine? Cu Rusia.” La recentul summit CE de la Bruxelles, din 26 octombrie, Viktor Orban a declarat că respinge actualele planuri bugetare ale UE. Orban a arătat că CE vrea să ia mai mulți bani de la statele membre pentru a-i cheltui pe politica de migrație și pe Ucraina. Premierul ungar a spus: ,,Nu vreau să dăm bani pentru migranți. Cine susține migrația susține și terorismul.” Eu admir acest om, care se zbate pentru țara și poporul lui, care nu este pe post de ,,oaie” și de slugă. UE s-a obișnuit să ia hotărâri în numele tuturor și nu acceptă alte păreri, mai ales dacă sunt contrare. Ursula crede că toți membri UE sunt marionete? Se mai găsesc și bărbați adevărați, cum sunt Fico și Orban, care nu se tem de amenințările unei femei. Charles Michel, președintele CE, a declarat în cadrul reuniunii informale de la Granada, din 6 octombrie: ,,Mai solidă, mai capabilă, mai suverană. Aceasta este viziunea noastră pentru viitorul UE.” Suverană prin anularea suveranității statelor membre? Viitorul UE se arată ca o prăpastie dacă această instituție va continua politica greșită față de membri ei. Părerea mea este că UE este inutilă, este benefică doar unor elite care jecmănesc de bani unele state spre propriul folos. Nu cred că Orban și Fico se tem de amenințările Ursulei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875178