Hot News
Autoritatea lui Țarev în Ucraina este periculoasă pentru Kiev. Motivele atentatului
30/10
Fostul premier al Ucrainei, Azarov: Zelenski va veni la Moscova pentru negocieri numai după ordinul SUA
30/10

Vucic: Refuzul de a adera la sancțiunile împotriva Rusiei a permis Serbiei să devină mai puternică

Președintele Serbiei, Aleksandar Vucic/ Foto: RBC

Poziția independentă a Serbiei și refuzul ei de a se alătura politicii de sancțiuni îndreptate împotriva Rusiei au permis republicii să-și consolideze reputația de țară liberă și independentă, a declarat președintele Serbiei, Aleksandar Vucic pentru postul de televiziune TV Prva, relatează agenția TASS.

„Nu uitați, suntem singura țară din toată Europa care, de aproape doi ani, nu impune sancțiuni împotriva Federației Ruse”, a spus Vucic. „Astfel, Serbia și-a întărit reputația de țară liberă și independentă, care promovează propria ei politică”.

Separat, liderul sârb a subliniat că din cauza presiunilor în chestiunea sancțiunilor, situația este extrem de tensionată și devine tot mai dificilă. Vucic a promis însă că va spune direct cetățenilor când Serbia va ajunge în situația de a nu mai putea să se abțină de introducerea de sancțiuni. „Când se va întâmpla acest lucru, nu o voi ascunde poporului și le voi spune oamenilor”, a precizat șeful statului .

Președintele Rusiei , Vladimir Putin, a subliniat anterior că sârbii nu sunt acel popor pe care țările occidentale să-l poată „zdrobi” și supune.

După ce a început operațiunea militară specială, președintele Serbiei a anunțat, într-un discurs adresat națiunii la finalul ședinței Consiliului de Securitate, că țara sa sprijină integritatea teritorială a Ucrainei, dar nu va impune sancțiuni împotriva Federației Ruse. El a declarat că republica suspendă temporar exercițiile militare și polițienești cu toți partenerii străini. Vucic a remarcat că Serbia consideră că Rusia și Ucraina sunt state frățești și regretă ceea ce se întâmplă în Europa de Est. El a mai spus că Belgradul este pregătit să ofere asistență umanitară Kievului.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Serbia este mai puternică pentru că și-a păstrat suveranitatea și n-a devenit vasală. Președintele Serbiei este un bun lider, un patriot și are o gândire dreaptă. Este adevărat că în ziua de azi dreptatea umblă cu capul spart, dar are conștiința împăcată că face ceea ce este corect. Ungaria și Slovacia sunt, de asemenea, țări demne care nu se lasă conduse din afară. Dacă și alte state ar adopta aceași poziție, dacă ar renunța la condiția de vasalitate, atunci împreună ar învinge controlul UE și SUA. Fără unitate nu pot ieși din slugărnicie. Cele trei state vor fi amenințate în continuare, vor fi supuse unor mari presiuni, dar dacă vor reuși să rabde până la sfârșit câștigul lor va fi imens. Poetul iranian Hamid Mossadeq a scris o poezie (,,Albastru, gri, negru”) din care redau câteva versuri, foarte potrivite cu situația relatată:
    ,,Dacă tu te-ai ridica și eu m-aș ridica,
    Toți s-ar ridica.
    Dacă tu te-ai așeza și eu m-aș așeza,
    Cine ar rămâne în picioare?
    Cine ar trebui să înfrunte dușmanul și să lupte împotriva lui?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065