Hot News
Fostul premier al Ucrainei, Azarov: Zelenski va veni la Moscova pentru negocieri numai după ordinul SUA
30/10
Putin a comparat Statele Unite cu un păianjen care vrea să învăluie întreaga lume cu pânza sa
31/10

Putin: Evenimentele din Daghestan au fost provocate prin intermediul rețelelor de socializare ucrainene

Foto: kremlin.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a convocat, la Novo-Ogarevo (Moscova), pe membrii Consiliului de Securitate, ai Guvernului și pe șefii departamentelor de forță pentru o analiză a tensiunilor din Daghestan și a situației din Orientul Mijlociu (în imagine), informează agenția RIA Novosti.

Tensiuni în Daghestan

„Evenimentele de aseară, din Mahacikala (la 29 octombrie – n.r.), au fost inspirate inclusiv prin intermediul rețelelor de socializare. Nu în ultimul rând de pe teritoriul Ucrainei. Cu mâinile agențiilor serviciilor speciale occidentale”, a declarat Putin.

Potrivit spuselor sale, sub conducerea protectorilor lui, regimul de la Kiev încearcă să organizeze pogromuri în Rusia.
„Regimul de la Kiev și stăpânii lui de peste Ocean nu încetează să mă uimească. Știm că pe piedestalul de onoare au fost ridicați deja Bandera și alți acoliți ai lui Hitler. Știm și vedem cum conducerea Ucrainei îi aplaudă pe naziștii din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial, care se fac vinovați de victimele Holocaustului. Iar astăzi, sub conducerea ocrotitorilor ei occidentali, se încearcă să fie instigate pogromuri în Rusia. Și pentru că veni vorba, nu sunt sigur că aceste lucruri sunt cunoscute în toate cercurile de conducere din Statele Unite”, a menționat șeful statului.
El a atras atenția șefilor de regiuni, ai organelor de apărare a ordinii de drept și ai serviciilor speciale asupra necesității unor acțiuni ferme de apărare a sistemului constituțional al țării, lansate din timp și clare, pentru apărara drepturilor și libertăților cetățenilor.

Președintele a dispus să se acționeze din timp pentru a proteja armonia interetnică și interreligioasă.

Agravarea situației din Orientul Mijlociu

„Ne amintim de la ce a început actuala spirală a crizei din Orientul Mijlociu – cu un atac terorist împotriva civililor din Israel și din alte țări aflați pe teritoriul acestui stat. Vedem și faptul că, din păcate, în loc să-i pedepsească pe criminali și teroriști, au început să se răzbune după principiul răspunderii colective” , a spus președintele.

Potrivit acestuia, se încearcă folosirea situației din această regiune pentru dezbinare, inclusiv prin folosirea minciunii, a provocărilor și agresiunii.

„Am vorbit deja despre încercările de a folosi situația dramatică din Orientul Mijlociu, alte conflicte regionale împotriva Rusiei. Pentru a destabiliza și dezbina societatea noastră multinațională și multi-religioasă. În acest scop, ei folosesc cele mai diferite mijloace și, după cum vedem, cele mai bune provocări, tehnologii sofisticate de agresiune psihologică și informațională”, a spus șeful statului.

După cum a precizat Putin, elitele americane și sateliții lor sunt principalii beneficiari ai instabilității globale.

„Ele nu au nevoie de pace durabilă în Țara Sfântă, au nevoie de un haos permanent în Orientul Mijlociu, așa că fac tot posibilul pentru a discredita acele țări care insistă pe încetarea imediată a focului în Fâșia Gaza, pe încetarea vărsării de sânge și care sunt gata să contribuie la soluționarea crizei. Chiar ONU, poziția clar exprimată a comunității mondiale, sunt supuse atacurilor, unei reale persecuții și încercărilor de a o discredita”, a subliniat președintele.

În același timp, el a subliniat că în poziția Rusiei privind Orientul Mijlociu nu a existat niciodată egoism și jocuri la două capete.

„Ne-am declarat și ne declarăm deschis poziția, care nu se schimbă de la an la an: cheia rezolvării conflictului constă în crearea unui stat palestinian suveran și independent, a unui stat palestinian cu drepturi depline”, a subliniat șeful statului.

El a subliniat, de asemenea, că, cu cât societatea rusă este mai unită, cu atât țara își va putea apăra mai eficient atât interesele naționale, cât și interesele acelor popoare care au devenit victime ale politicilor neocoloniale occidentale.

Putin a sugerat ca toți cei care ar fi îngrijorați de cetățenii Israelului să investigheze activitățile serviciilor de informații americane care lucrează în Ucraina și încearcă să instige pogromuri în Rusia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    La întrevederea de la Novo-Ogarevo, președintele Putin a prezentat o declarație cuprinzătoare, atîngând toate subiectele importante din ultima perioadă. Am citit întreaga declarație, care este de o mare importanță. Nu are rost să mai spun încă o dată despre implicarea Ucrainei în evenimentele de la aeroportul din Mahacikala, pentru că sunt evidente. Însă în acest fel de acțiuni viclene atenția trebuie să fie mult sporită. Ceea ce cred că se urmărește din partea Rusiei fiindcă președintele Putin, după citirea declarației, i-a invitat pe toți cei prezenți la discutarea pe larg a tuturor subiectelor prezentate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091