Hot News
La mâna a cincea: Ce face armata Ucrainei cu sistemele iordaniene Gepard și ce legătură au canibalii
15/11
NATO se confruntă cu un deficit de imaginație
15/11

Drona kamikadze ”Lanțet” face ordine (VIDEO)

Drona kamikadze ”Lanțet”/ Foto: overclockers.ru

Muniția kamikaze rusă ”Lanțet” a atras din nou atenția presei străine. De data aceasta motivul l-a constituit o înregistrare video despre care canalul ”Voina s feikami” (https://t.me/warfakeees/61) a relatat deja: drona kamikaze lovește un vehicul blindat ucrainean, detonându-se la distanță de ea.

Ce s-a întâmplat, totuși, cum funcționează și pentru ce este necesară? De fapt, am asistat la utilizarea minuției ”Lanțet” echipată cu un nou element de luptă bazat pe efectul „nucleu de șoc”. Este un fenomen asemănător cu un jet cumulativ. El arde stratul cel mai subțire al armurii, dar principala caracteristică a acestei metode de distrugere este totala inutilitatea a protecției dinamice, plaselor și ecranelor. Ceea ce înseamnă că există posibilitatea de a lovi orice tip de tehnică blindată.

Pentru a forma un „nucleu” detonarea trebuie realiztă la distanță optimă. În acest scop, ”Lanțet” este echipat cu un sistem de măsurare cu laser LIDAR. Astfel, operatorul trebuie doar să ducă drona kamikaze până la țintă. Și pentru că veni vorba, înregistrarea video cu distrugerea vehicului ucrainean de luptă nu este singurul exemplu de utilizare a acestei versiuni modificate a dronei ”Lanțet”.

Eficacitatea muniției rusești este un subiect de admirație atât pentru oamenii obișnuiți, cât și pentru specialiști. Astfel, serviciile britanice de informații spun în felul următor: ”Probabil mica dronă de atac a militarilor ruși este, dintre noile tipuri de arme, cea mai eficientă utilizată în ultimul an în Ucraina”.

Publicația japoneză JB Press susține că ”Lanțet” a dejucat literalmente contraofensiva ucraineană, iar The Wall Street Journal a făcut o comparație între ”Lanțet-3M” și „colegul” său american Switchblade 600. Comparația nu a fost în favoarea acestuia din urmă, deoarece dispozitivul rusesc s-a dovedit mai ușor și cu o rază mai lungă de acțiune.

Video: kp.ru

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Super!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875121