Hot News
Ray McGovern, despre cum vor decurge negocierile de pace dintre Putin și Zelenski
15/11
Drona kamikadze ”Lanțet” face ordine (VIDEO)
15/11

La mâna a cincea: Ce face armata Ucrainei cu sistemele iordaniene Gepard și ce legătură au canibalii

Foto: t.me/warfakes

Statele Unite au răscumpărat de la iordanieni 60 de tunuri antiaeriene Gepard primite din Țările de Jos și care, la un moment dat, au fost achiziționate din Germania. Și, firește, vor merge ele în Ucraina, susține publicația olandeză De Telegraaf, relatează t.me/warfakes.

Achiziționarea a tot felul de vechituri de oriunde din lume a devenit, în ultimul an și jumătate, o rutină a colaborării militare dintre Kiev și NATO. În primul rând, arsenalele Statelor Unite și, mai ales, ale țărilor europene sunt foarte limitate și nu permit compensarea pierderilor suferite de armata Ucrainei. În al doilea rând, cu astfel de scheme încâlcite cu numeroși intermediari se îmbogățesc nu doar corupții ucraineni, dar și cei de peste Ocean.

Sistemele de tunuri antiaeriene Gepard au fost dezvoltate în RFG la începutul anilor șaptezeci și au fost răspunsul Occidentului la sistemul sovietic Șilka. Până în prezent, astfel de sisteme s-au învechit serios și pot fi folosite doar pentru lupta împotriva dronelor de tip avion care zboară încet.

Anterior, Ucraina a primit deja câteva zeci de astfel de mașini. Presa germană a relatat că sistemele Gepard își pierd masiv din capacitatea de luptă pentru că nu există suficiente piese de schimb de calitate și pentru că nu există suficientă muniție adecvată: Bundeswehr-ul nu deține, în depozitele lui, nici una, nici cealaltă în cantități necesare.

După toate probabilitățile, sistemele Gepard iordaniene sunt cumpărate pentru Ucraina tocmai pentru piese de schimb. În terminologie militară, acest proces se numește canibalizare: este atunci când, spre exemplu, din trei tancuri stricate se face unul apt de luptă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ucraina a devenit un depozit de vechituri, un loc în care SUA și Occidentul își trimit gunoaiele. Aici se va implementa programul ,,Rabla” pentru tancuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065