Hot News
Peskov: În vreme de război se impune „o anumită cenzură”
18/11
Refugiații ucraineni au început să părăsească în masă Polonia
18/11

În Rusia va fi lansat un concurs internațional, similar cu Eurovision

Foto: all2all.ru

Ministrul Culturii și Directorul General al postului de televiziune ”Pervîi kanal” au anunțat că Rusia lansează propriul său concurs muzical, ”Intervision”. Sub această denumire, competiția s-a desfășurat, în perioada sovietică, între țările din lagărul socialist, scrie cotidianul RBC.

Ministrul Culturii, Olga Liubimova, a prezentat, în cadrul unei întâlniri cu șefii delegațiilor oficiale străine la ediția a IX-a a Forumului Cultural Internațional din Sankt Petersburg, planul de organizare a concursului internațional de muzică, „Intervision”, transmite Interfax.

„Cu scopul promovării diversității culturale într-o lume multipolară, Federația Rusă vine cu inițiativa de a lansa concomitent două noi formate de cooperare. Ne propunem să organizăm un Festival al filmului eurasiatic, independent și deschis, precum și concursul muzical Intervision”, a spus Liubimova.

Directorul general al postului TV ”Pervîi kanal”, Konstantin Ernst, a vorbit mai detaliat despre planurile de organizare a competiției. „În acest concurs nu vor exista restricții, influențe politice. Este o tribună liberă, unde toate țările pot prezenta mostre ale muzicii lor populare”, a spus el.

RBC amintește că Rusia nu a participat la Eurovision în 2022 și 2023. După ce a început operațiunea în Ucraina, organizatorii competiției internaționale au anunțat excluderea ei din concurs, de teamă că înscrierea Rusiei în acest an „ar duce la o deteriorare a reputației sale”. În același timp, ei au asigurat că Uniunea Europeană de Radiodifuziune (UER) rămâne o organizație „apolitică” care lucrează în serviciul public, precum și pentru apărarea valorilor competiției culturale și unirea ascultătorilor.

Ulterior, directorul executiv al competiției, Martin Österdahl, a declarat că excluderea Rusiei de la Eurovision a fost o decizie dificilă. În același timp, potrivit acestuia, competiția trebuie să apere „valorile fundamentale și cele mai înalte ale democrației”, chiar dacă își declară caracterul apolitic.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Deștepții de la Eurovision au motivat excluderea Rusiei din concurs prin faptul că ,,ar aduce o deteriorare a reputației sale”? Serios? Care reputație? Reputația de la Eurovision este de mult la pământ! Femeile cu barbă, bărbații cu țâțe, transexualii și tot felul de anormali care nu au nici o legătură cu muzica ci doar cu ,,drepturile” minorităților sexuale, nu cred că le-au adus o mare reputație. Ce să caute Rusia printre acei dezaxați? Toate concursurile muzicale cât și cele de frumusețe au devenit un prilej de a scoate pe scenă niște anormalități, care n-au nici o legătură cu talentul și valoarea. Justificările lui Martin Österdahl nu valorează nici doi bani. Este foarte bine că Rusia va organiza concursul ,,Intervision”, la care cred că va pune restricții de participare celor duși cu pluta și fără talent muzical. Rusia promovează valorile autentice, nu mizeriile. Ea nu se înjosește doar ca să facă pe plac unor nebuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875062