Hot News
În Rusia va fi lansat un concurs internațional, similar cu Eurovision
18/11
Ce le-a spus Vladimir Putin oamenilor de cultură la Forumul de la Sankt Petersburg. Principale idei
19/11

Refugiații ucraineni au început să părăsească în masă Polonia

Foto: dzen.ru

Mulți refugiați din Ucraina au început să plece din Polonia, fie se mută în Germania, fie se întorc în țara lor, scrie INTERIA Biznes, relatează Vzgliad.

Germania devine principalul loc de trai al refugiaților, din cei aproximativ 4,2 milioane de ucraineni care se află în Uniunea Europeană, 1,1 milioane locuiesc în Germania, notează portalul INTERIA Biznes. În același timp, în Polonia trăiesc oficial 958.000 de refugiați din Ucraina, dar numărul lor continuă să scadă.

Se precizează că refugiații ucraineni din Polonia se bucură acum de o serie de privilegii. Ei au dreptul la muncă și la plăți sociale, precum și la ajutor pentru plata locuinței, asistență medicală gratuită și asigurare auto.

Anterior, ministrul adjunct al Afacerilor Interne și Administrației, împuternicitul Guvernului polonez pentru refugiați, Pavel Schefernaker, a declarat că refugiații din Ucraina care trăiesc și lucrează în țară vor trebui să își plătească locuința.

În septembrie, un centru de sprijin pentru refugiații ucraineni a fost închis în Polonia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Vor pleca și din Germania, că nici ăia nu o duc prea bine. Au destui emigranți. Ideal ar fi să se întoarcă în țara lor, că nu toată Ucraina este în conflict. Pot să ajute la refacerea țării, că n-o să meargă japonezii să facă asta în locul lor. Este regretabilă situația unora care chiar au fost nevoiți să plece din țara lor. Dar nu toți au fost nevoiți, mulți au profitat de ospitalitatea și chiar de naivitatea țărilor în care s-au refugiat. La noi, au asigurate locuințe, asistență medicală gratuită, copiii lor primesc alocații de zece ori mai mari decât copiii românilor, plus tot felul de ajutoare materiale. Doar 1,85% dintre refugiații ucraineni și-au luat serviciu în România. Restul refuză, motivând că nu au nevoie, că se descurcă din ajutoarele primite. Cred și eu! E mai comod să stai relaxat când ai asigurate cazarea și mâncarea, plus alte facilități. Mulți români care muncesc din greu nu au posibilitățile pe care statul român le-au asigurat ucrainenilor. Înțeleg ca aceste ajutoare să fie acordate pentru câteva luni, până își găsesc un loc de muncă, dar deja sunt aproape doi ani. De aceea se plimbă dintr-o țară în alta, că trăiesc doar din ajutoare și plăți sociale, fără ca unii dintre ei să intenționeze să muncească. Unui om necăjit nu-i dai toată ziua pește, ci îi dai o undiță și îl înveți să pescuiască. Da, trebuie să fii bun, dar nu naiv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064