Hot News
„Era de așteptat!”: Pușkov a răspuns la îndemnul lui Stoltenberg de a se pregăti pentru „vești proaste” din Ucraina
04/12
Ce gândesc ucrainenii despre autoritățile de la Kiev
04/12

În centrul Parisului a avut loc un miting în sprijinul Donbass-ului

Foto: anna-news.info

La Paris a avut loc o acțiune de susținere a populației din Donbass, câțiva activiști pro-ucraineni încercând să împiedice desfășurarea mitingului, relatează un corespondent al RIA Novosti.

Câteva zeci de oameni purtând steagurile Rusiei și DNR au venit la Champ-de-Mars, lângă Turnul Eiffel, pentru a-și exprima sprijinul pentru locuitorii din Donbass. Acțiunea intitulată „Zece ani de agresiune ucraineană: de la Maidan la războiul de eliberare” a fost organizată de asociația SOS Donbass și mișcarea Stop Killing Donbass.

Pe pancartele purtate de participanți se puteau citi următoarele lozinci: „Nu mai înarmați Ucraina”, „Nu mai chinuiți Donbass-ul”.

După cum a declarat agenției șefa SOS Donbass, Anna Novikova, scopul principal este de a reaminti evenimentele din Maidan care au condus la situația actuală și de a oferi din nou sprijin moral populației din Donbass.

„Vrem să arătăm că nu toată Europa este supusă propagandei anti-ruse. Există europeni care înțeleg situația și suferă cu adevărat pentru ei”, a spus ea.

Potrivit spuselor sale, autoritățile franceze nu au împiedicat desfășurarea mitingului, iar prefectura a aprobat acțiunea.

Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat cetățeni din Serbia, Polonia, Bulgaria și Franța.

Cu toate acestea, câțiva activiști pro-ucraineni au încercat să submineze evenimentul. Ei s-au strâns în piața de lângă manifestanți și au organizat o provocare, strigând lozinci anti-ruse. Acțiunile lor au fost oprite de poliție.

Asociația SOS Donbass, împreună cu mișcarea Stop Killing Donbass, care reunește 13 asociații din diferite țări europene, organizează în mod regulat evenimente de sprijinire a populației din Republicile Donețk și Lugansk. În ultimele luni, au organizat mitinguri în fața fabricilor companiei militare Nexter din Franța, care produc, în special, obuziere CAESAR, furnizate Ucrainei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Felicitări celor care au organizat acțiunea! Mă mir că Prefectura din Paris a aprobat-o și că polițiștii au oprit manifestanții anti-ruși. E o mică schimbare. Aceste acțiuni ar trebui să aibă loc în toate țările occidentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874975