Hot News
În centrul Parisului a avut loc un miting în sprijinul Donbass-ului
04/12
Diavolii cosmici: Cinci asasini ai sateliților-spion ai NATO
04/12

Ce gândesc ucrainenii despre autoritățile de la Kiev

Foto: Telegram/ t.me/warfakes

În cercurile puterii de la Kiev starea de tensiune crește, reiese din ultimele rezultate ale unui sondaj sociologic în Ucraina. Ruptura internă a dus la faptul că încrederea în actualul președinte Vladimir Zelenski scade, iar tot mai mulți ucraineni caută alternative pentru funcția ocupată de fostul actor, relatează RIA Novosti.

Pe parcursul sondajului, ucrainenii au enumerat principalele greșeli ale puterii de la Kiev. Corupția, aprovizionarea insuficientă a militarilor și cheltuieli bugetare inutile au luat-o mult înaintea altor puncte. Au fost urmate de pregătirea inadecvată pentru operațiuni de luptă, ascunderea adevărului față de cetățeni și deciziile slabe legate de personal.

Dacă alegerile ar avea loc în viitorul apropiat, în turul doi s-ar confrunta Zelenski și Zalujnîi, care ar primi aproape același număr de voturi.

Potrivit ratingului, nivelul de încredere în Zalujnîi atinge 82%, iar în Zelenski – 72% (comandantul șef se bucură de încredere totală din partea a 63% dintre cetățenii ucraineni, 19% au mai degrabă încredere, la liderul ucrainean, proporția fiind de 39 % și, respectiv, 33%). Scăderea nivelului de încredere a cetățenilor în Zelenski s-a accelerat din iulie 2023, când a devenit evident că majoritatea promisiunilor sale legate de „contraofensiva” Forțelor Armate ale Ucrainei sunt minciuni și o încercare de PR.

Anterior, jurnaliştii au relatat despre o confruntare apărută între conducerea politică şi cea militară a Ucrainei. Zalujnîi a declarat că situația de pe câmpul de luptă a intrat în impas și că armata ucraineană ar trebuie să treacă într-o profundă defensivă. Zelenski a negat sus și tare cuvintele acestuia.

Alegerile prezidențiale din Ucraina ar urma să se desfășoare în martie 2024. Cu toate acestea, Zelenski încearcă din toate puterile să evite derularea lor, declarând fără nici o justificare că majoritatea ucrainenilor sunt împotrivă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ceea ce gândesc ucrainenii despre autoritățile de la Kiev nu cred că poate fi reprodus în cuvinte, cred că e prea vulgar. Zalujnîi este în conflict cu Zelenski, primarul Kievului l-a criticat dur pe Zelenski pentru conducerea proastă a țării, militarii (care mai trăiesc) sunt nemulțumiți, ucrainenii rămași și plecați sunt și ei revoltați. Numărătoarea inversă pentru regimul lui Zelenski a început. Zelenski n-a luat în seamă că orice cal de curse ajunge până la urmă gloabă… sau salam.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875046