Hot News
Corneliu Vlad: Criza din Orientul Mijlociu indică o nouă sinergie geopolitică mondială
10/12
Putin: Industria rusă de apărare prinde viteză, iar în Ucraina toate se termină
11/12

Festivalul de muzică „În întâmpinirea Crăciunului” începe la Moscova, pe 16 decembrie

Muzeul-Rezervație Țarițîno, din Moscova/ Foto: trip-for-the-soul.ru

Festivalul de muzică „În întâmpinarea Crăciunului”, care va aduce pe aceeași scenă muzica clasică, etnică, neo-jazz, experimentală, va avea loc la Muzeul-Rezervație Țarițîno, din Moscova (pe locul fostei moșii a lui Dimitrie Cantemir – n.r.), în perioada 16 decembrie 2023 – 7 ianuarie 2024, informează agenția TASS.

„Anul acesta festivalul va fi la a opta ediție și din punct de vedere al conținutului va fi împărțit în două părți. Prima va avea loc în a doua jumătate a lunii decembrie și va cuprinde muzică clasică: concerte de orgă, recitaluri de pian și muzică de cameră. A doua parte, din weekendul prelungit din ianuarie, va fi ca o simfonie de sunete noi, care încă nu fac parte din clasic: harpe etnice, balalaikă, marimba, artă modernă de jazz, piese de percuție”, detaliază un comunicat postat pe pe site-ul Muzeului-Rezervație.

Muzeul-Rezervație Țarițîno. Monumentul lui Dimitrie Cantemir, inaugurat în 2017/ Foto: cmm.ru

În special, pe 16 decembrie, în atriumul ”Dom hleba” (Casei Pâinii, n.r.), doritorii vor putea asculta muzica celor mai cunoscuți compozitori ai epocii baroce, interpretată la orgă, atât solo, cât și în acompaniament de vioară și flaut. Programul va fi susținut de muzicieni din Sankt Petersburg. Casa Operei va găzdui, pe 25 decembrie, un concert de vechi cântece de Crăciun din diferite țări interpretate de Natalia Dubrovskaia (mezzo-soprano, percuție istorică), laureată a mai multor concursuri internaționale și de co-fondatorul ansamblului de muzică veche ”Drolls”, Dmitri Cerevko (chitară renascentistă, flaut). Programul include lucrări ale unor autori din Anglia, Republica Cehă, Italia și Spania, Peru și alte țări.

Pe 7 ianuarie (în ziua Crăciunului rusesc – n.r.), în încheierea festivalului, va fi lansat un ciclu de concerte într-un format nou, original, iar primul erou al ciclului va fi legendarul jazzman Daniil Kramer. Spectatorii vor putea adresa întrebări artistului, programul presupune o alegere liberă a compozițiilor.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Oh, cât e de frumoasă Moscova împodobită ca o regină cu mii de luminițe și cu zăpadă ca-n povești! Imaginile pe care le-am văzut pe YouTube în această perioadă sunt superbe. Acest festival, ca și toate manifestările dedicate Nașterii Domnului și Anului Nou, este un prilej de bucurie pentru locuitorii Moscovei. Ded Moroz și Snegurochka vor veni și ei din Veliky Ustyug pentru toți copiii cuminți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874994