Hot News
Antonov: Vizita lui Zelenski în SUA a fost goală
13/12
Ambasadorul Rusiei a amenințat Elveția cu consecințe pentru livrarea de arme către Ucraina
14/12

Lavrov: SUA au găsit un nou motiv să se teamă de Rusia

Serghei Lavrov/ Foto: RIA Novosti

După ce s-a ales praful de așteptările legate de contraofensiva ucraineană, Statele Unite au inventat o nouă sperietoare. Acum se tem de perspectiva că Rusia va cuceri toate țările NATO, a declarat ministrul de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, vorbind în Consiliul Federației la ora Guvernului (în imagine), relatează Rossiiskaia gazeta.

„După ce s-a ales praful de speranțele pe care și le-au legat de așa-numita contraofensivă, la Washington nu se mai vorbeșre despre înfrângerea strategică a Rusiei pe câmpul de luptă și au inclus o nouă mantră”, a spus Lavrov. Acum este vorba despre a „nu-l lăsa pe Putin să învingă în Ucraina, pentru că, după aceea, va cuceri tot NATO, iar atunci, cum se spune, Americii numai de privit nu-i va arde”.

Potrivit spuselor sale, esența lucrurilor nu s-a schimbat însă deloc. Occidentul tot mai continuă să-i oblige pe ucraineni să moară pentru interesele lui care constau în dorința de a submina dezvoltarea Rusiei.

În cadrul discursului său, Lavrov a subliniat că Occidentul încearcă să nu permită apropierea Rusiei de alte țări, speriindu-le cu sancțiuni. În același timp, pariul cu sancțiuni împotriva Rusiei a eșuat, la fel ca și izolarea Rusiei. Cu toate acestea, în loc să-și recunoască greșelile, Occidentul încearcă să continue să exercite presiune asupra Rusiei, folosind noi și noi instrumente ilegitime.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Bine ar fi ca SUA să se teamă cu adevărat de Rusia, însă aroganța lor nu le permite acest lucru. Prin știri alarmiste și viclene, SUA încearcă doar să inducă teama țărilor NATO, astfel încât ele să aibă mereu o atitudine de suspiciune și de ostilitate față de Rusia. Nici SUA și nici Occidentul nu-și vor recunoaște greșelile și înfrângerile. Asta ar însemna să dea dovadă de bărbăție, ceea ce nu au.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091