Hot News
MAE rus: Decolarea avioanelor F-16 ale Ucrainei de la bazele NATO echivalează cu participarea la conflict
13/12
Lavrov: SUA au găsit un nou motiv să se teamă de Rusia
14/12

Antonov: Vizita lui Zelenski în SUA a fost goală

12 decembrie 2023. Washington. În timpul conferinței de presă comune a președinților Joe Biden și Volodimir Zelenski/ Foto: tvc.ru

Vizita președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, în Statele Unite s-a dovedit a fi goală și fără rezultate pentru Kiev, a apreciat ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, răspunzând la întrebarea unui jurnalist. Declarația a fost publicată pe canalul oficial de Telegram al ambasadei, precizează Izvestia.

„Deplasarea lui Zelenski a fost goală. Nu a reuşit să convingă că Ucraina este mai importantă decât securitatea Statelor Unite. Toți au obosit de cerșetorul din Kiev”, a declarat Antonov.

În opinia ambasadorului, nici noile sancțiuni împotriva Rusiei, nici noul pachet de ajutor pentru Ucraina nu vor putea schimba considerabil situația. Rusia va continua să-și apere interesele, indiferent de ce-ar fi. Dar calea aleasă de Washington obligă Statele Unite să se implice și mai adânc în conflictul ucrainean.

„Produsele letale marca Made in USA în valoare de 200 de milioane de dolari nu vor aduce decât prelungirea conflictului și a suferinței pentru mii de oameni”, a subliniat Antonov.

El a reamintit că în Ucraina înflorește corupția, ceea ce înseamnă că armele americane pot fi vândute în străinătate și că, în curând, în fiecare regiune a lumii poate ajunge tehnică militară fabricată în SUA, periculoasă pentru viața oamenilor.

Cu o zi înainte, pe 12 decembrie, s-a încheiat a doua zi a vizitei liderului ucrainean în Statele Unite. Experții au subliniat că Zelenski a vrut să demonstreze că „a făcut tot posibilul pentru a asigura ajutorul militar”.

În timpul întâlnirii cu Zelenski, Biden a anunțat că a semnat o dispoziție privind alocarea, pentru Ucraina, a altor 200 de milioane de dolari din bugetul Pentagonului și că aceste fonduri vor ajunge foarte repede la destinație.

Cu același prilej, secretarul de stat american, Anthony Blinken, a declarat că noul pachet de ajutor acordat Ucrainei de Statele Unite va include muniție pentru sistemele de apărare antiaeriană (APD), pentru sistemele reactive cu foc multiplu HIMARS, precum și pentru artilerie.

La conferința de presă care a urmat întrevederii cu Zelenski, liderul american a declarat că Washingtonul se apropie într-un ritm destul de accelerat de momentul în care își va pierde capacitarea de a oferi în continuare ajutor Kievului.

În acest context, reprezentanta oficială a MAE rus, Maria Zaharova, a declarat că pachetul de ajutor militar american acordat Ucrainei pe 6 decembrie, în valoare de 175 de milioane de dolari, a devenit o schemă infracțională de transfer al banilor, dar care nu poate funcționa la nesfârșit.

La sfârșitul lunii octombrie, Pentagonul a anunțat că suma totală a ajutorului militar acordat de SUA armatei Ucrainei pe durata mandatuluipreședintelui Joe Biden a depășit 44,5 miliarde de dolari, iar de la începutul operațiunii militare speciale rusești, a atins 43,9 miliarde.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Am spus că la întoarcerea din SUA Zelenski va avea ochii bulbucați din cauza plânsului. S-a întors în Ucraina cu mâinile în buzunar. Măcar de la președintele argentinian Javier Milei a primit o menora. Poate se consolează cu asta. Că i-a cam apus steaua…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076