Hot News
Peskov îi dă dreptate lui Zelenski: Negocierile nu sunt de actualitate
20/12
Patriarhul Kirill, despre riscul de a pierde Rusia din cauza valului de migranți
21/12

Comisia Electorală Centrală a primit 16 candidaturi pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă

Foto: TASS.ru

Cererile a 16 pretendenți la candidatura pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă au fost primite de Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse, a anunțat președintele instituției, Ella Pamfilova, la o ședință a comisiei, relatează agenția TASS.

„Până în acest moment, s-au primit deja 16 candidaturi pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă <…>. Campania a intrat în fază activă”, a spus Pamfilova, adăugând că, potrivit Comisiei, numărul cererilor va crește în viitor.

La ședința de miercuri, Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse a înregistrat un grup de alegători creat pentru a susține candidatura independentă a actualului președinte rus Vladimir Putin la alegerile prezidențiale din martie 2024 și a autorizat deschiderea unui cont special la Sberbank, în vederea strângerii celor 300.000 de semnături necesare pentru înregistrarea în alegeri. Putin este în prezent singurul candidat independent căruia i s-a dat permisiunea de a strânge semnături în sprijinul candidaturii sale.

Consiliul Federației a programat alegerile pentru 17 martie 2024. Comisia Electorală Centrală a Federației Ruse a decis că votul va dura trei zile: pe 15, 16 și 17 martie.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Se pot înscrie și 100 de pretendenți la candidatură, că tot Vladimir Putin este alesul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108