Hot News
Minciuna lui Zelenski despre rezultatele obținute de armata rusă
20/12
Comisia Electorală Centrală a primit 16 candidaturi pentru alegerile prezidențiale din Federația Rusă
20/12

Peskov îi dă dreptate lui Zelenski: Negocierile nu sunt de actualitate

Dmitri Peskov/ Foto: RIA Novosti

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că tema negocierilor cu Ucraina nu este de actualitate, scrie RBC.

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a fost de acord cu afirmația președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, potrivit căruia negocierile dintre Moscova și Kiev nu sunt de actualitate. Anterior, președintele ucrainean a făcut o declarație în acest sens la o conferință de presă.

„Într-adevăr, credem că tema negocierile nu este, în momentul de față, de actualitate, iar noi am repetat de nenumărate ori că pentru asemenea negocieri nu există o bază, nici un fundmanet, nu există premise pentru astfel de negocieri”, a spus Peskov. Potrivit precizărilor sale, absența oricăror premise în acest sens se obserbă din martie 2022, când, ”la insistența Marii Britanii, după cum a anunțat domnul Arahamia (șeful delegației ucrainene la negocierile ruso-ucrainene din 2022 – n.r.) , Ucraina a părăsit masa negocierilor”. Situația s-a agravat și după interdicția impusă de Kiev și transpunsă în lege de a purta orice fel de negocieri cu partea rusă, a adăugat reprezentantul Kremlinului.

„În ceea ce privește această „formula de pace” – aici trebuie, mai întâi să deschizi, pur și simplu, ochii și să vezi faptele. Ei încearcă să găsească „formula de pace” fără participformula, formula pacii, area Rusiei. Este cel puțin un proces absurd, iar dacă e să vorbim serios – este un proces care nu are potențial pentru vreun rezultat”, a concluzionat Peskov.

Zelenski a anunțat, anterior, că autoritățile de la Kiev vor transmite Moscovei un document corespunzător, bazat pe ”formula de pace” când va fi gata și că „toate statele se vor uni în jurul lui”. Potrivit președintelui ucrainean, disponibilitatea Rusiei pentru negocieri va fi semnalată de modul în care va percepe acest acord.

Partea rusă s-a declarat în repetate rânduri pregătită pentru negocieri de pace cu Ucraina. Șeful statului a subliniat, de asemenea, că regimul de la Kiev a fost cel care s-a retras din dialogul pe această temă, făcând referire la legea ce interzice negocierile cu reprezentanții Moscovei. Documentul adoptat de Rada Supremă în octombrie 2022 presupunea refuzul de a negocia cu Rusia atâta timp cât Putin este președinte.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    S-a trezit și Zelenski să discute despre o temă veche. A apărut și el la orizont după ce s-au împărțit colacii. Bine că a dat un semn de viață, că era să-l declar la ,,persoane dispărute”. Despre ce document bazat pe ,,formula de pace”, care va fi transmis Moscovei, vorbește Zelenski? A tras ceva pe nas? Toate statele se vor uni în jurul lui? Poate, la un moment dat, se vor uni câțiva în jurul lui dar pentru a-l aresta. I s-a cam prăjit creierul și deja are halucinații. În loc de dolari a obținut de la Biden câteva rezerve bune de cocaină columbiană?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052