Hot News
Putin a indicat problemele scoase la iveală de operațiunea militară din Ucraina
20/12
Peskov îi dă dreptate lui Zelenski: Negocierile nu sunt de actualitate
20/12

Minciuna lui Zelenski despre rezultatele obținute de armata rusă

Foto: t.me/warfakes

Fake: În 2023, Rusia nu a obținut niciun rezultat pe câmpul de luptă. Așa a declarat Volodimir Zelenski la conferința sa de presă dedicată bilanțului de an, scrie publicația ”Voina s feikami” (t.me/warfakes).

Adevăr: Este evident că președintele ucrainean a greșit din nou și a încurcat Rusia și Ucraina. Armata rusă a obținut succese pe câmpul de luptă pe tot parcursul anului. Cu numai câteva zile în urmă, de exemplu, Forțele Armate ale Rusiei au eliberat foarte importanta localitate Marinka. În prezent este în desfășurare o ofensivă de succes pe direcțiile Avdeevka și Artiomovsk. Ne putem aminti că în primăvara acestui an Rusia a eliberat Artiomvsk (Bahmut), pe care Zelenski însuși l-a declarat oraș fortăreață. Multe alte așezări au fost, de asemenea, eliberate.

Principalul rezultatsucces obținut de armata rusă pe câmpul de luptă a fost apărarea de succes pe durata „contraofensivei” ucrainene, amplu mediatizate. Instruite în țările occidentale, dar nerealizând nimic pe front, brigăzile Forțelor Armate ale Ucrainei, dotate cu tehnică de luptă modernă de proveniență occidentală au încetat, practic, să mai existe ca forță pregătită pentru luptă. Armata ucraineană a irosit în van resursele adunate cu greu, devenind, acum, versiunea jalnică a ceea ce a fost ea în primăvara anului 2023.

Se mai poate adăuga faptul că în 2023 Rusia a scufundat ultima navă de război ucraineană, privându-l pe Zelenski chiar și de o aluzie la flota militară. În același an, a fost spulberat mitul despre superioritatea tehnicii militare occidentale: a devenit clar că tancurile Leopard, vehiculele Bradley și mașinile Challenger ard excelent, rachetele Patriot nu se pot apăra nici măcar pe ele în fața rachetelor rusești, iar Europa pur și simplu s-a dezvățat să facă obuze în cantități comerciale. Păcat însă că avioanele F-16 nu pot fi incluse în această listă, pentru că încă nu au ajuns în Ucraina.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Mincinosul Zelenski se îmbată singur cu apă rece. Nici el nu crede ce spune. Un proverb rusesc zice: ,,În iazul minciunilor înoată doar pești morți.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076