Hot News
Cele mai importante declarații făcute de Vladimir Putin și Serghei Șoigu la Colegiul Ministerului Apărării
20/12
Minciuna lui Zelenski despre rezultatele obținute de armata rusă
20/12

Putin a indicat problemele scoase la iveală de operațiunea militară din Ucraina

Foto: politobzor.net

Operațiunea militară din Ucraina a scos în evidență o serie de probleme, inclusiv cele privind sistemele de comunicații, a declarat președintele Vladimir Putin la Colegiul Ministerului Apărării. El a cerut creșterea producției de aparate de zbor fără pilot și de sateliți, precum și îmbunătățirea sistemului de apărare aeriană, relatează Kommersant.

„Desfășurarea operațiunii speciale a scos în evidență și probleme. Astfel, trebuie serios restructurat modul de funcționare a sistemului de comunicații, trebuie utilizate mult mai eficient mijloacele moderne de recunoaștere, de desemnare a țintelor și de contracarare a bateriilor de artilerie”, a spus Putin, a cărui declarație este postată pe site-ul oficial al Kremlinului.

El a subliniat că este necesară creșterea capacităților constelației de sateliți „nu numai în zona de operațiuni speciale, ci și la nivel global”. Potrivit președintelui, este de asemenea necesară „o creștere serioasă a producției și a aprovizionării” cu proiectile și drone de înaltă precizie. El a menționat că „de îmbunătățiri are nevoie și sistemul de apărare aeriană”, asigurând, totodată, că sistemele rusești Panțîr, Buk, S-300, S-400 „funcționează fără rateuri, sunt cele mai bune din lume”.

„Ceea ce am neglijat înainte, considerând că este un fleac, un fel de placaj și așa mai departe, niște drone mici care zboară – dar nu, s-a dovedit că și astea provoacă daune, iar acest lucru nu trebuie neglijat în nici un caz”, a subliniat Vladimir Putin.

În august, Putin a cerut creșterea producției de drone și de alte arme avansate, inclusiv drone Lanțet. În septembrie, președintele a declarat că Rusia lucrează la arme bazate pe noi principii fizice. La ședința de marți, el a spus că livrările de arme pentru trupele ruse s-au triplat față de 2022.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Niciodată nu se pot anticipa eventualele probleme care pot apărea în cazul unei operațiuni militare, și nu numai. Important este că ele au fost depistate și remediate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079