Hot News
Volker Türk (ONU): Restricțiile împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene încalcă dreptul internațional
19/12
Putin a indicat problemele scoase la iveală de operațiunea militară din Ucraina
20/12

Cele mai importante declarații făcute de Vladimir Putin și Serghei Șoigu la Colegiul Ministerului Apărării

Președintele rus, Vladimir Putin, și ministrul Apărării, Serghei Șoigu, în timpul ședinței Colegiului Ministerului Apărării al Rusiei din 19 decembrie 2023/ Foto: RIA Novosti/ sputnik.by

La ședința Colegiului desfășurată la Centrul național de coordonare a apărării, s-a făcut bilanțul pe 2023 al activității forțelor armate, au fost trasate sarcinile pentru anul următor și, de asemenea, au fost stabilite prioritățile dezvoltării pe mai departe a Armatei și Flotei Militare ale Rusiei, scrie dzen.ru.

Putin: Occidentul continuă să ducă un război hibrid împotriva Rusiei, să furnizeze, în timp real, Kievului informații venite de la serviciile speciale și să trimită arme.

Putin: Activitatea NATO a crescut drastic, la granițele Rusiei au fost deplasate forțe semnificative din Statele Unite.

Putin: Occidentul a promis să nu extindă NATO spre est, dar „ei mint fără rușine, la fiecare pas”.

Putin: Federația Rusă nu intenționează să renunțe la obiectivele operațiunii militare speciale.

Putin: Trupele ruse dețin inițiativa în zona operațiunii militare speciale.

Putin: Producția de proiectile de mare precizie și de aparate de zbor fără pilot trebuie să crească, se impune îmbunătățirea apărării aeriene.

Putin: În actualele condiții, rolul triadei nucleare a crescut considerabil.

Putin: Toate încercările de a ne învinge militar s-au zdrobit de curajul și tăria soldatului nostru.

Putin: Chiar și dronele mici, aparent inofensive, provoacă daune, acest lucru nu trebuie trecut cu vederea.

Este nevoie de tancuri moderne, de vehicule blindate moderne.

Putin a subliniat consolidarea generală a tuturor forțelor societății ruse: mulțumesc celor care îi ajută pe soldații care participă la operațiunea militară specială, trimit bani și mașini.

Putin: Toți participanții la operațiunea specială, inclusiv voluntarii și milițiile populare, și familiile lor trebuie să primească garanții egale – este principiul dreptății și al fraternității.

Putin: Sistemul de facilități, compensații și plăți suplimentare în cadrul armatei va fi îmbunătățit.

Șoigu: În cursul operațiunii militare speciale, Forțele Armate ale Rusiei au eliberat un teritoriu de cinci ori mai mare decât teritoriul LNR și DNR (Republicile Donețk și Lugansk – n.r.) , adică 83.000 de kilometri pătrați cu o populație de peste 5 milioane de oameni.

Șoigu: Pierderile forțelor armate ucrainene se ridică, de la începutul operațiunii speciale, la peste 383.000 de morți și răniți.

Șoigu: De la începutul anului, au fost recrutați aproximativ 490.000 de soldați sub contract și voluntari, peste 4.000 de studenți au plecat singuri să îndeplinească misiuni de luptă.

Şoigu: Numărul voluntarilor străini dispuşi să lupte pentru Forţele Armate ale Rusiei a crescut de 7 ori, în armata Ucrainei tendinţa fiind inversă, numărul mercenarilor reducându-se de 6 ori.

Șoigu: Peste 650.000 de militari au primit experiență de luptă în timpul operațiunii speciale.

Șoigu, despre decorațiile acordate personalului militar pe durata operațiunii militare speciale: 320.000 de oameni au primit decorații de stat. 272 au fost distinți cu titul de Erou al Federației Ruse.

Șoigu: În prezent, armata rusă este cea mai pregătită și capabilă de luptă din lume.

Șoigu: Ucraina a efectuat nouă valuri de mobilizare, al zecelea fiind acum în derulare. În prezent, sunt convocați inclusiv cei cu aptitudini limitate pentru serviciul militar.

Șoigu: „Kievul a pierdut, de asemenea, 14.000 de tancuri și vehicule blindate de luptă, 553 de avioane, 259 de elicoptere, 8.510 de tunuri PA și siteme cu reacție și foc multiplu”.

Șoigu: De la începutul operațiunii militare speciale, 54 de țări au anunțat livrări pentru regimul de la Kiev, dar în realitate doar 15 țări furnizează arme Ucrainei.

Șoigu: Apele Mării Azov au devenit o mare internă a Rusiei.

Șoigu: Occidentul a livrat Kievului 5.220 de tancuri, vehicule de luptă de infanterie și transportoare blindate de trupe, 28 de avioane, 87 de elicoptere, 23.000 de aparate de zbor fără pilot, peste 1.300 de sisteme de artilerie.

Șoigu, despre pierderile înregistrate de armata Ucrainei în timpul ”contraofensivei”: Nereușind să spargă apărarea tactică, inamicul a fost oprit și a suferit pierderi semnificative.

În total, Forțele Armate ale Ucrainei au pierdut 159.000 de militari uciși și răniți, 121 de avioane, 23 de elicoptere, 766 de tancuri, inclusiv 37 de tancuri Leopard, 2348 de vehicule blindate, dintre care 50 de Bradley.

Șoigu: Pentru Kiev, ampla contraofensivă s-a încheiat cu pierderi colosale.

Șoigu: Forțele Armate ale Rusiei au creat 7.000 de kilometri de câmpuri de mine, 1,5 milioane de piramide, 2.000 de kilometri de tranșee și peste 150.000 de adăposturi pentru tehnica militară.

La Colegiul Ministerului Apărării s-a spus de câți soldați sub contract mai este nevoie:

Șoigu: Din cauza amenințărilor externe, efectivul Forțelor Armate ale Rusiei va crește la 1,5 milioane de militari.

Șoigu: Toate planurile de completare a efectivelor armatei și marinei militare au fost îndeplinite în totalitate în acest an, ajungându-se la 1 milion 150.000 de militari.

Șoigu: S-au format două armate combinate, un corp de aviație mixt, 50 de formațiuni și unități militare, inclusiv patru divizii, 18 brigăzi, 28 regimente.

Șoigu: În contextul aderării Finlandei la NATO și a apropiatei intrări în Alianță a Suediei, continuă formarea Districtelor Militare Leningrad și Moscova.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Putere, Rusia! Zboară la timp, că altfel își rămân mici aripile. Acum e momentul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875055