Hot News
Sărbători fericite!
24/12
Peskov: Putin este gata de negocieri doar pentru a atinge obiectivele operațiunii speciale
24/12

Oamenii de știință ruși au calculat de câte milioane de muncitori are nevoie Rusia

Cele mai solicitate profesii în următorii 10 ani/ Foto: greednews.su

Până la sfârșitul anului 2023, Rusia va înregistra un deficit de forță de muncă estimată la 4,8 milioane de muncitori, este concluzia unui studiu elaborat de Institutului de Economie al Academiei Ruse de Științe, scrie URA.ru.

„Dacă extindem datele prezentate de Rosstat la întreaga populație de angajați, atunci deficitul de forță de muncă va fi, în 2023, de aproximativ 4,8 milioane de muncitori”, se arată în studiul expus de ziarul Izvestia. Se precizează că aproape 91% dintre companiile rusești raportează lipsă de personal.

Potrivit Izvestia, la nivelul întregii țări se caută, în special, vânzători, șoferi și operatori. Autorii studiului sunt de părere că problema poate fi rezolvată cu ajutorul pachetelor țintă, precum și cu investiții ale mediului de afaceri în tehnologii și echipamente noi.

Pe fondul deficitului de forță de muncă din Rusia, marile companii au început să ofere angajaților un plus la salariul pentru ajutorul acordat în atragerea de personal. Astfel de programe au fost lansate, spre exemplu, de VKontakte, Yandex, Rusal și alte companii. Revista Forbes a menționat că deficitul de cadre va fi principala problemă pentru mediul de afaceri în 2024. Autorii articolului au subliniat că cel mai mult va avea de suferit industria ospitalieră, pe linie de hoteluri și restaurante.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu știu care este motivul plecării tinerilor din Rusia, dar bănuiesc că i-a atras mirajul banilor. Dacă s-ar introduce câteva stimulente (ex. majorarea salariilor, închirierea de locuințe la preț modic), poate s-ar întoarce tinerii plecați în alte țări să muncească. Rusia este acum o putere, ar fi păcat ca tinerii plecați să nu realizeze asta. Migranții nu sunt o soluție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875108