Hot News
Specialiștii au împodobit Moscova cu panouri și lumini pentru Anul Nou
27/12
Fostul șef al MAI ucrainean, despre participarea UE și SUA la evenimentele de pe Maidan
28/12

Myśl Polska: Decizia Poloniei privind Ucraina, înaltă trădare

Un marș al naționaliștilor polonezi din Varșovia/ Foto: RIA Novosti

Faptul că Polonia a trimis arme și muniții Forțelor Armate ale Ucrainei corespunde tuturor criteriilor de înaltă trădare, susține jurnalistul Przemyslaw Piasta, editorialistul cotidianului Myśl Polska, relatează Rambler.ru.

El a subliniat că autoritățile poloneze au privat, practic, propria țară de armamentul necesar pentru îndeplinirea obligațiilor constituționale. Acest lucru poate fi considerat un act care aduce direct prejudicii independenței Poloniei, care „corespunde criteriilor de înaltă trădare”, a explicat comentatorul.

Piast consideră că este necesar ca fostul prim-ministru Mateusz Morawiecki, foștii miniștri Mariusz Kamiński și Mariusz Blaszczak să fie trași la răspundere penală pentru o astfel de crimă și, de asemenea, să fie luați în vizor și alți politicieni responsabili de pomparea de arme și bani în Ucraina.

Rambler amintește că Moscova a afirmat în repetate rânduri că sponsorizarea Ucrainei nu va duce la încetarea rapidă a conflictului militar, ci, dimpotrivă, îl va prelungi.

Anterior, deputatul Radei Supreme Evgheni Șevcenko a spus că autoritățile ucrainene greșesc considerând drept o decizie corectă aderarea la NATO și la Uniunea Europeană, când de fapt este o „cale falsă”.

„Dar calea cea adevărată… Răposatul Kravciuk (primul președinte al Ucrainei – n.r.) a spus odată: Ucraina ar trebui să devină ca Elveția – neutră și bogată”, crede el.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    În septembrie, Mateusz Morawiescki anunța că nu va mai ajuta Ucraina cu armament în perioada următoare. Este adevărat că nu a precizat de când va fi sistat ajutorul și dacă această hotărâre are legătură cu conflictul privind cerealele ucrainene. Însă această declarație l-a costat funcția de prim-ministru, când la începutul lunii decembrie a pierdut votul de încredere al Seim-ului. Decizia lui nu a fost pe plac celor de peste ocean. Într-un interviu acordat postului ,,România. Europa Liberă” din luna octombrie, fostul vicepremier și ministru de Finanțe al Poloniei, Jacek Rostowski, a declarat că motivul pentru care Polonia nu a mai transferat arme Ucrainei este acela că nu au mai fost arme disponibile pentru transfer. Chiar așa? Declarația lui Morawiescki a considerat-o total absurdă și iresponsabilă și a cerut viitorului guvern al Poloniei să refacă urgent relația cu Ucraina, inclusiv din punct de vedere militar. Rostowski susține că este vital pentru Polonia ca Ucraina să fie înarmată și sprijinită și că este în interesul ei strategic ca Rusia să nu câștige războiul cu Ucraina. Alo, domnu’ fost vicepremier, Ucraina a pierdut de mult în acest conflict! Individul ori nu e la curent cu știrile, ori neagă realitatea. Când l-am auzit spunând că Ucraina luptă pentru noi toți, pentru întregul Occident, mi-am amintit că și al nostru președinte tăcut de la Cotroceni repeta aceleași cuvinte tip clișeu. Probabil au fost transmise prin fax de la Washington, via Bruxelles. A vorbit mereu de înarmare, de creșterea PIB-ului pentru apărare, dar n-a zis nimic despre pace. A dispărut acest cuvânt din vocabularul unora? Nu știu cât de vinovat se face Morawiescki de înaltă trădare. Poate că la început a executat niște ordine și apoi a refuzat să mai facă parte din acest joc murdar, de aceea a luat acea hotărâre în septembrie. A fost înlăturat și acum e acuzat de înaltă trădare. Dar noul guvern care continuă furnizarea de armament Ucrainei nu este acuzat? Dar toate guvernele din Europa și SUA nu sunt acuzate de înaltă trădare? Jurnalistul Piasta a găsit un țap ispășitor sau a fost plătit bine ca să scrie asemenea lucruri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875001