Hot News
Fostul agent CIA, McGovern: SUA ar putea trimite Ucrainei o mică bombă nucleară
27/12
Myśl Polska: Decizia Poloniei privind Ucraina, înaltă trădare
27/12

Specialiștii au împodobit Moscova cu panouri și lumini pentru Anul Nou

Tuneluri luminoase presărate de-a lungul Centurii de bulevarde a Moscovei/ Foto: kp.ru

Specialiștii din cadrul serviciilor municipale au împodobit Capitala cu panouri și lumini festive dedicate Sărbătorilor de Anul Nou și de Crăciun, a declarat reporterilor Piotr Biriukov, viceprimarul Moscovei pe probleme locative și amenajarea spațiului, citat de RIA Novosti.

În Piața Manej de lângă Kremlin/ Foto: RIA Novosti

„1.500 de pancarde de sărbători au fost montate pe panouri publicitare, în stațiile de trasport și pe standurile de afișe. Au fost pregătite videoclipuri tematice, care vor fi difuzate pe fațadele blocurilor sub formă de carte de pe Novîi Arbat în perioada 31 decembrie – 2 ianuarie”, a spus Biriukov.

Viceprimarul a amintit că anul acesta Moscova a fost împodobită de Anul Nou cu aproximativ 5.000 de structuri decorative luminoase și peste 1.000 de brazi artificiali cu globuri și ghirlande multicolore.

„Zonele pietonale de pe Bulvarnoe Kolțo (Centura de bulevarde care înconjoară centrul istoric al Capitalei – n.r.) sunt decorate în mod tradițional cu tuneluri luminoase; în Parcul Victoriei de pe dealul Poklonnaia a fost instalat un glob de brad uriaș înalt de 20 de metri și cântărind aproximativ 35 de tone. Pentru decorarea orașului se folosesc instalații luminoase pe bază de LED-uri, cu consum redus de energie electrică. Astfel de lămpi consumă de zeci de ori mai puțină energie electrică, sunt sigure și concepute pentru a funcționa în toate condițiile meteorologice”, a explicat Biriukov.

Șeful complexului pentru servicii municipale a subliniat că în ultimii ani Moscova a acumulat o cantitate suficientă de elemente decorative, care permit o împodobire completă. Toate construcțiile luminoase și decorative sunt multifuncționale, cu posibilitatea de utilizare multiplă și schimbarea aspectului acestora.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Am urmărit recent, pe YouTube, imagini cu Moscova împodobită de sărbători. Este ceva de nedescris, parcă ești într-o lume de basm! Printre cei care au filmat sunt și un cuplu de români care călătoresc în toată lumea. Au declarat că nicăieri în lume n-au văzut asemenea frumusețe, asemenea bogăție de culori, ornamente, atâția brazi împodobiți. Mă uit mereu la acele filmări fiindcă îți dau o stare de bucurie, parcă ești din nou copil. Felicitări celor care au împodobit Moscova ca pe o regină!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875041