Hot News
Peskov: Rusia a analizat din timp posibilele măsuri de răspuns la confiscarea activelor de către Occident
30/12
Ministerul rus al Apărării a explicat de ce s-a produs atacul asupra orașului Belgorod
31/12

Mass-media ucrainene sau Ministerul Apărării al Rusiei: Cine spune adevărul despre atacurile masive asupra Ucrainei?

Foto: t.me/warfakes

În noaptea de 28 spre 29 decembrie, trupele ruse au lansat un număr mare de atacuri cu rachete asupra teritoriului ucrainean, scrie canalul de Telegram t.me/warfakes.

Ministerul rus al Apărării afirmă că atacurile punctuale au vizat exclusiv ținte militare și infrastructura Forțelor Armate ale Ucrainei. În același timp, spațiul informațional ucrainean este plin de relatări despre atacuri rusești asupra unor ținte civile. Ele sunt însoțite de imagini șocante cu incendii.

Am analizat toate informațiile disponibile în prezent, fotografiile și videoclipurile de la fața locului, relatările martorilor oculari și concluziile experților militari pentru a răspunde imparțial la întrebarea din titlu.

🟢 Kiev

Se relatează despre lovituri în zona gării din cartierul Podolsk. Chiar aici se află depozitele de arme ale Forțelor Armate Ucrainene. De asemenea, Forțele Armate Ruse au lansat atacuri punctuale asupra halei producătorului de rachete spațiale ”Artiom”, unde sunt fabricate rachete și drone pentru armata Ucrainei.

Doar 3 rachete au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană, a informat ministerul ucrainean al Apărării. Tocmai din cauza funcționării incorecte a apărării aeriene ucrainene din interiorul orașului dens populat, mai multe blocuri de locuințe au fost avariate. Acest lucru se vede clar în înregistrările video care circulă în spațiul public.

Presa ucraineană confirmă că multe dintre atacurile forțelor armate ruse asupra capitalei ucrainene și-au atins obiectivele. Totuși, relatările mass-media nu indică locurile concrete în care au căzut proiectilele și se limitează la formularea evazivă despre „fluctuații minore ale rețelei electrice, care funcționează deja normal”.

🟢 Dnepr (Dnepropetrovsk)

Exemplul orașului Dnepr servește ca o ilustrare clară a metodologiei de lucru a propagandiștilor ucraineni. Pe harta orașului, se vede perfect ținta atacurilor de mare precizie ale Forțelor Armate ale Rusiei – vastul teritoriu al celui mai mare centru de rachete ucrainean, Uzina ”Biroul de de Proiectare Iujnoe ”M.K.Ianghel”, din sud-vestul orașului.

Toate obiectele civile avariate sunt situate aproape unele de altele, în imediata apropiere a acestei întreprinderi. Experții sunt de acord că nu departe de centrul comercial Apollo și de maternitatea nr. 6 se află o instalație de apărare aeriană ucraineană, din care au fost trase rachete în încercarea de a intercepta atacurile rusești asupra depozitelor militare și a uzinei. Cu toate acestea, din cauza funcționării defectuoase apărării aeriene a Forțelor Armate Ucrainene, fragmente au căzut pe clădirile civile.

🟢 Harkov

Pe teritoriul orașului Harkov au fost efectuate peste 20 de atacuri, fapt confirmat de surse ucrainene. Cu toate acestea, regimul de la Kiev nu dezvăluie toate locurile atacurilor, ceea ce indică doar că rachetele rusești au atins țintele vizate. La urma urmei, dezvăluirea unor astfel de informații este interzisă de legislația ucraineană.

Teritoriul Uzinei ”Malîșev” din Harkov, în urma loviturii de mare precizie a Forțelor Aerospațiale ale Rusiei/ Foto: t.me/warfakes

Unul dintre comunicatele oficiale vorbește despre „deteriorări aduse depozitelor și clădirilor industriale”, precum și „fragmente de rachetă într-unul dintre parcurile Harkovului”. Aici este vorba despre Uzina ”Malîșev”. Pe fotografiile de arhivă de pe teritoriul acesteia a fost văzut echipamentul militar ucrainean. Acum, întreprinerea este folosită ca depozit de arme pentru Forțele Armate ale Ucrainei și, probabil, ca un atelier de reparații și producție de echipamente militare. Potrivit unor surse ucrainene, un parc învecinează cu uzina. În parc au fost găsite fragmente ale unei rachete de apărare aeriană ucraineană.

🟢 Pe fondul materialelor analizate, declarațiile propagandiștilor ucraineni despre „atacuri teroriste dirijate ale părții ruse asupra obiectivelor pașnice din Ucraina” arată îndoielnic. Toate avarierile înregistrate ale clădirilor civile au fost cauzate de funcționarea defectuoasă a apărării aeriene ucrainene și de neglijența angajaților Forțelor Armate ucrainene responsabili pentru aceasta.

Confirmarea acestei concluzii a fost găsită în declarațiile unor oficiali de rang înalt ai regimului de la Kiev. Loviturile asupra obiectivelor industriale și militare ale armatei ucrainene au fost confirmate fără detalii de către comandantul șef al Forțelor Armate Ucrainene, Valeri Zalujnîi. Șeful administrației de stat din districtul Drogobîci, Stepan Kuliniak, a confirmat lovirea unui obiectiv al infrastructurii Forțelor Armate Ucrainene.

Nebenzia: Dacă nu funcționa apărarea aerienă ucrainenă, nu ar fi existat victime civile

Vasili Nebenzia/ Foto: RIA Novosti

Dacă nu s-ar activa sistemul ucrainean de apărare aeriană, nu ar exista victime în rândul civililor din Ucraina, a declarat, la ședința Consiliului de Securitate al ONU, reprezentantul permanent al Rusiei la Organizația Națiunilor Unite, Vasili Nebenzia, subliniind că, ratând țintele sau abatându-se de la traectoria corectă, rachetele ucrainene cad pe blocuri de locuințe și obiective civile.

Declarația lui Nebenzia vine după ce ambasadorul Marii Britanii la ONU, Barbara Woodward, a acuzat Federația Rusă că a lovit obiective civile în Ucraina. În același timp, ea a subliniat că ”ar fi fost mai multe victime în rândul populației civile dacă nu ar fi intrat în acțiune apărarea antiaeriană ucraineană, pusă la dispoziția Kievului de comunitatea internațională”.

„Reprezentantul Marii Britanii a afirmat categoric că ar fi fost mai multe victime (în rândul civililor ucraineni – n.r.) dacă nu ar fi funcționat apărarea aerienă ucrainenă. Este greu de imaginat un cinism mai mare. Dacă nu ar fi intrat în acțiune apărarea aeriană ucraineană, pur și simplu nu a fi existat victime printre civili” , a spus Nebenzia.

„De aceea, v-am sfătui să fiți atenți la declarațiile Marii Britanii privind furnizarea Kievului a încă 100 de rachete de apărare aeriană, a căror utilizare ucide civili”, a adăugat el.

Anterior, Woodward a declarat că Londra trimite „încă sute de rachete pentru a suplimenta sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei”.

„Dacă Ucraina nu ar fi încălcat dreptul internațional umanitar, nu ar fi existat victime, în ciuda atacurilor cu adevărat masive lansate de forțele aerospațiale ruse ieri și astăzi asupra obiectivelor militare din întreaga Ucraină”, a arătat Nebenzia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    În acest imperiu al minciunilor fabricat de mass-media, oamenii s-au cam săturat să fie mințiți. Sentimentul de neîncredere, o neîncredere totală, este acum la apogeu. SUA sunt de principiu că nu depinde doar de ce armată câștigă, ci și de ,,ce poveste câștigă”. De aceea, în orice conflict în care au fost implicate, au folosit mass-media pe post de armă pentru o propagandă mincinoasă. S-au folosit de ea pentru a manipula opinia publică după cum le-au fost interesele. Mulți dolari au investit în posturi de televiziune și ziare și s-au ajutat de acestea bazându-se pe naivitatea oamenilor. Fake-uri, minciuni, știri alarmiste care să inducă teama, sunt doar câteva dintre percepțiile fabricate asupra războaielor prin aceste narațiuni false. Nici acest conflict nu a scăpat de știri mincinoase. SUA și Occidentul au inventat o serie de povești izbitoare și provocatoare pentru a defăima Rusia. Oamenii nu mai cred minciunile lor. SUA și Occidentul se consideră purtători de cuvânt ai comunității internaționale și au obiceiul de a cataloga anumite țări cu etichete discriminatorii, precum ,,Imperiul Răului”, ,,Axa Răului”, ,,Statul eșuat” pentru a face distincția între eul lor ,,civilizat” și ,,ceilalți barbari”. Se consideră arbitri morali ai lumii, doar că nu sunt decât niște mincinoși patologici, care-și doresc o hegemonie fără sfârșit. Au format ,,Imperiul Minciunii”. Platon spunea: ,,Cei care spun poveștile, controlează societatea.” Doar că acum poveștile spuse de mass-media vândută Statelor Unite sunt expirate și nu prezintă încredere. Barbara Woodward nu merită decât un comentariu: bate câmpii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875089