Hot News
Pe timp de război: Turcia a închis strâmtorile pentru cadoul britanic destinat Kievului
04/01
Din mass-media română: Ambasadorul Vettovaglia anunță finalul lui Zelenski și indică responsabilii pentru înfrângerea Ucrainei!
04/01

Sluțki: Rusia va răspunde la fiecare atac cu lovituri de răzbunare

Leonid Sluțki/ Foto: donetsk-news.ru

Șeful Comisiei pentru Afaceri Internaționale a Dumei de Stat, liderul Partidului Liberal-Democrat (LDPR), Leonid Sluțki, a declarat că toată Alianța Nord-Atlantică lucrează pentru a slăbi și a frânge Rusia, dar că nu va reuși, relatează agenția Regnum.

„Asta e: dacă Occidentului colectiv se va gândi doar să dea curs aventurii isterice a șefului MAE polonez, vom ști cu certitudine numele provocatorilor politici, care împing cu încăpățânare lucrurile spre Al Treilea Război Mondial”, a scris Sluțki pe canalul său de Telegram, comentând declarația ministrului polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, care a cerut trimiterea în Ucraina a unor rachete cu rază lungă de acțiune pentru atacuri asupra teritoriului Rusiei.

Potrivit politicianului, oameni precum Sikorski, Biden și Borrell, care înarmează regimul de la Kiev, poartă responsabilitatea pentru uciderea copiilor ruși la Belgorod sau în atacurile lansate în Donețk în noaptea de Anul Nou.

Sluțki a amintit că Sikorsky nu menționează aceste atacuri asupra obiectivelor civile.

„Toți cei care nu se lasă fraieriți de minciunile Washingtonului și Bruxelles-ului au înțeles de mult că scopul real a fost și rămâne Rusia, a cărei forță și putere stă în oamenii ei. Toată Alianța Nord-Atlantică lucrează pentru a o slăbi și frânge. Nu le va ieși nimic! Vom răspunde la fiecare atac cu lovituri de răzbunare. Umăr lângă umăr, vom învinge!” — a scris liderul LDPR.

Regnum amintește că Sikorsky a cerut ca regimului de la Kiev să-i fie trimise rachete cu rază lungă pentru atacuri asupra Rusiei. El a declarat că la ultimele atacuri asupra Ucrainei trebuie să se răspundă cu punerea la dispoziția Kievului a unor astfel de rachete cu rază lungă de acțiune, care îi vor permite să distrugă platforme de lansare și centre de comandă.

Pe 30 decembrie, ziua în amiaza mare, armata ucraineană a atacat ansambluri de locuințe din centrul orașului Belgorod. În urma acestui atac, 25 de persoane și-au pierdut viața, inclusiv cinci copii, numărul total al răniților depășind 100 de civili.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că atacul Forțelor Armate ucrainene asupra Belgorodului, pe care l-a catalogat drept un act terorist, nu va rămâne nepedepsit.

Pe 2 ianuarie, reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Rusiei, general-locotenentul Igor Konașenkov, a informat că Forțele Armate ale Rusiei au aplicat, în Kiev și împrejurimi, lovituri asupra întreprinderilor industriei de apărare a Ucrainei, care executau comenzi pentru producția de rachete, drone, și unde era reparată tehnica militară avariată.

În noaptea de 30 spre 31 decembrie, trupele ucrainene au deschis de patru ori focul asupra orașului Donețk. Trei obuze de 155 mm au fost trase asupra acestei localități, la ora 22:40, dinspre Karlovka. Un alt atac a fost înregistrat 15 minute mai târziu. În ambele cazuri, a fost vizat raionul Kuibîșev al Capitalei DNR. Trupele ucrainene au tras alte trei obuze în aceiași zonă la ora 04:30.

Pe 31 decembrie, armata Ucrainei a atacat cu drone și cartierul Petrovski din Donețk. Atacul s-a produs la 13:15, ora Moscovei. Cu 30 de minute mai devreme, informații similare au fost publicate de Centrul Comun de Control și Coordonare: Forțele Armate ale Ucrainei au aruncat, la 12:45, ora Moscovei, un obiect exploziv dintr-o dronă în cartierul Petrovski din Capitala Republicii Donețk.

Imediat după venirea Anului Nou, armata ucraineană a lansat noi atacuri asupra orașului Donețk, folosind 15 rachete ale unui sistem cu lansare multiplă. Astfel, au fost înregistrate atacuri ale forțelor armate ucrainene pe direcția așezării Kurahovka – orașul Donețk la 1 ianuarie la ora 00:10, fiind lansate 15 rachete dintr-un lansator cu foc multiplu.

Reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a declarat că doar o fiară teroristă ar putea trage în civili în noaptea de Anul Nou.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Acest personaj numit Radoslaw Sikorski este încă o marionetă plătită bine de SUA și Marea Britanie. Declarația lui de pe Twitter, din 3 ianuarie, prin care cere înăsprirea sancțiunilor împotriva Rusiei astfel încât să nu poată fabrica noi arme, dar și de a oferi Kievului rachete cu rază lungă de acțiune îl încadrează în categoria ,,Cum poți să fii penibil fără efort”. Ascensiunea lui fulminantă în politică este rezultatul ,,ajutorului” anglo-american. La vârsta de 18 ani a fugit în Marea Britanie, după un an i s-a acordat azil politic și a studiat la Universitatea Oxford. A fost ales în Clubul Bullingdon (din care făceau parte David Cameron și Boris Johnson). A primit cetățenia britanică în 1987, la care a renunțat în 2006, când a fost numit ministru al Apărării al Poloniei. Instructajul fiind efectuat la britanici, lecțiile trebuiau aplicate în Polonia, unde a fost recompensat cu funcția de ministru. Între timp se căsătorise cu o scriitoare americană, Anne Applebaum, a devenit membru rezident al Institutului American Enterprise din Washington. A avut tot felul de funcții, dar nu insist asupra lor. În mai 2014 i-a etichetat pe separatiștii pro-ruși drept ,,teroriști”, iar în iulie 2014, la întâlnirea cu Pavlo Klimkin, a insistat că trebuie impuse sancțiuni Rusiei. A solicitat mai multe trupe NATO în Polonia și în 2015, când a vizitat Kievul, a declarat că dacă Rusia avansează în Ucraina, Occidentul ar trebui să furnizeze Ucrainei arme defensive. Pentru a-i răsplăti eforturile pe care le-a arătat militând împotriva Rusiei, în 2015 a fost ales Senior Fellow la Centrul de Studii Europene al Universității Harvard și în 2019 a fost ales președintele Delegației Parlamentului European pentru relațiile cu SUA. În 2022, la Toronto, l-a învinovățit pe președintele Putin de invazie asupra Ucrainei. Însă lucrul cel mai josnic pe care l-a făcut ca și om, nu doar ca politician, a fost când a postat pe Twitter în 27 septembrie 2022, la câteva ore după sabotarea conductei Nord Stream, mesajul ,,Mulțumesc, SUA” peste o imagine cu scurgerile de gaze care au urmat exploziilor gazoductelor. A numit, apoi, explozia o ,,operațiune specială de întreținere”, făcând aluzie la denumirea operațiunii militare din Ucraina. După câteva zile a șters postările. Am scris toate acestea pentru a vă face o imagine despre cine este acest pinguin Sikorski și de ce nu mă miră ultimele lui declarații. Un vândut puterilor trebuie să declare și să susțină ceea ce a fost învățat. Toate funcțiile și onorurile primite trebuie plătite stăpânilor toată viața. Ele nu valorează nimic, iar ceea ce spune, nici atât.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875065