Hot News
Lui Zelenski i s-a spus care vor fi granițele Ucrainei
08/01
Reprezentantul permanent adjunct al Federației Ruse la ONU, Polianski: Statele Unite încearcă să înfrângă Rusia
09/01

Moscova a anunțat un atac grupat cu rachete ”Kinjal” asupra unor fabrici militare din Ucraina

Avioanele de vânătoare și de interceptare MiG-31K cu rachete hipersonice ”Kinjal”/ Foto: RIA Novotsti

Atacul grupat cu arme cu rază lungă de acțiune lansat de forțele ruse asupra teritoriului Ucrainei în dimineața zilei de 8 ianuarie, a fost îndreptat împotriva unor obiective ale industriei de apărare a Ucrainei, a anunțat Ministerul rus al Apărării, relatează RBC.

În dimineața zilei de 8 ianuarie, militarii ruși au lansat un atac grupat cu rachete cu rază lungă de acțiune asupra unor întreprinderi ale industriei de apărare a Ucrainei, a anunțat Ministerul Apărării al Rusiei în raportul său zilnic.

„În această dimineață, a fost întreprins, cu lansare de pe mare și din aer, un atac grupat cu arme cu rază lungă de acțiune, inclusiv rachete hipersonice ”Kinjal”, asupra unor obiective ale industriei de apărare a Ucrainei”, se precizează în documentul menționat mai sus.

Anterior, autoritățile ucrainene anunțaseră explozii în orașele Harkov, Zaporojie, Krivoi Rog, Hmelnițki și Herson, precum și în localitatea Novomoskovskoe, din regiunea Dnepropetrovsk.

A fost emisă o alertă aeriană pe întreg teritoriul Ucrainei, valabilă pentru intervalul de timp 7,00 – 9,25 dimineața.

În plus, forțele de artilerie, trupele de rachete și drone au aplicat lovituri asupra locului de desfășurare a ședințelor comandanților subunităților Brigăzii 101 a apărării teritoriale. Lovituri au fost efectuate, de asemenea, asupra unui număr de 113 unități de artilerie ale armatei ucrainene, aflate în poziții de tragere, dar și asupra efectivelor umane și tehnicii de luptă din 108 zone de concentrare.

Sistemele de apărare aeriană ruse au interceptat, într-o zi, cinci rachete ale sistemului reactiv cu foc în salvă HIMARS și au distrus, în diferite, zone, 14 drone ucrainene.

Kievul a anunțat atacuri masive cu rachete în noaptea de 29 decembrie și de 2 ianuarie. Președintele Volodimir Zelenski a spus atunci că aproximativ 500 de rachete și drone au fost lansate asupra Ucrainei în câteva zile.

Ministerul rus al Apărării a subliniat în mod repetat că atacurile sunt efectuate numai asupra instalațiilor militare și energetice ale Ucrainei și infrastructurii aferente. Pe 2 ianuarie, același minister a dat raportul privind atacurile asupra întreprinderilor industriei de apărare din Kiev și din suburbii. ”Scopul atacului a fost atins. Toate obiectivele au fost lovite”, a precizat ministerul la acea dată.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene ale Ucrainei, Iuri Ignat, a anunțat, pe 4 ianuarie, că rachetele antiaeriene reprezintă ”un produs deficitar” în Ucraina, atât cele sovietice – S-300 și Buk-M1 – cât și cele occidentale.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ceea ce declară Kievul este irelevant. Cum poți avea încredere în cei care au mințit mereu? Faptele lor ,,eroice” sunt de domeniul SF, iar reclamațiile privind atacurile Forțelor Armate Ruse asupra civililor și obiectivelor civile ucrainene sunt minciuni ordinare cu scopul de a impresiona publicul amator de știri false. Forțele ruse știu ce fac și fac bine ceea ce și-au propus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875216